Nacionalinės žemės tarnyba: „Nupirktos per brangios paslaugos“

Kilus įtarimams, kad prieš trejus metus sudarytos žemės reformos darbų paslaugų pirkimo sutartys yra neteisėtos, Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą. Pastaroji išnagrinėjo situaciją ir patvirtino, kad vadovaujantis šiomis sutartimis žemės reformos žemėtvarkos projektų ir jiems prilyginamų žemės sklypų planų rengimo bei įgyvendinimo paslaugos nebegali būti užsakomos, nors sutartys vis dar galioja.

Dėl žemėtvarkos projektų rengimo ir įgyvendinimo paslaugų pirkimo Nacionalinė žemės tarnyba ketina kreiptis ir į Generalinę prokuratūrą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dėl žemėtvarkos projektų rengimo ir įgyvendinimo paslaugų pirkimo Nacionalinė žemės tarnyba ketina kreiptis ir į Generalinę prokuratūrą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-05 19:14, atnaujinta 2018-01-04 21:23

Šiuo metu visi dar nepradėti reformos žemėtvarkos projektų rengimo ir įgyvendinimo darbai pagal sutartis sustabdyti, nes viršyta joms numatyta finansavimo suma.

Viešųjų pirkimų tarnybos nuomone, Nacionalinės žemės tarnybos įtarimai, kad, galbūt, nebuvo įvertinta, ar tiekėjų pasiūlytos kainos perkančiajai organizacijai nėra per didelės, palyginus su turimomis pirkimui skirtomis lėšomis, gali būti pagrįsti. Viešųjų pirkimų tarnyba, atsižvelgdama į galimų pažeidimų riziką, atliks ir pirkimų, ir sutarčių vertinimą.

„Norime pabrėžti, kad anksčiau pradėti žemės reformos darbai nenutraukiami – visi projektai bus baigti, tačiau rangovams nauji užsakymai šiuo metu neteikiami“, – situaciją apibūdino Nacionalinės žemės tarnybos direktorė Daiva Gineikaitė.

Dėl žemėtvarkos projektų rengimo ir įgyvendinimo paslaugų pirkimo Nacionalinė žemės tarnyba ketina kreiptis ir į Generalinę prokuratūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.