Investuotojai nutarė išgelbėti taksi įmonę „Vilnius veža“

Vilniaus meras pareiškė, kad sostinėje nebeliks taksi bendrovės „Vilnius veža“, tačiau jos įkūrėjai nusiteikę optimistiškai – taksi automobiliams surasti pirkėjai. Taksi automobiliai su ženklu „Vilnius veža“ dingo iš Vilniaus gatvių. „Šios kompanijos nebeliks“, – pirmadienį paskelbė Vilniaus meras Remigijus Šimašius, rašo „Lietuvos rytas“.

Nauji automobiliai su ženklu „Vilnius veža“ vilniečius ir sostinės svečius miesto gatvėmis vežiojo beveik 3 metus.<br>D.Umbraso nuotr.
Nauji automobiliai su ženklu „Vilnius veža“ vilniečius ir sostinės svečius miesto gatvėmis vežiojo beveik 3 metus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

2015-05-26 14:40, atnaujinta 2017-11-26 12:23

Tačiau šios įstaigos vadovai teigė, jog atsirado vilčių, kad vilniečiai ir sostinės svečiai netrukus vėl galės naudotis aukštesnės kokybės taksi paslaugomis.

Atsirado „Sostinė veža

Ankstesnės miesto savivaldybės įkurtos bendrovės automobiliai iš gatvių buvo surinkti praėjusią savaitę.

R.Šimašiaus teigimu, „Vilnius veža“ jau prieš mėnesį už išperkamąją automobilių nuomą nebemokėjo „Šiaulių banko lizingui“. Todėl bankas pradėjo ieškoti pirkėjų.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, jų atsirado keturi. Įsigyti 40 apynaujų „Vilnius veža“ automobilių siekė ir kai kurios taksi bendrovės.

Visus automobilius įsigijo šiais metais įkurta bendrovė „Sostinė veža“. Teigiama, kad šie verslininkai turi daug patirties transporto srityje.

Nurodė nutraukti veiklą

Visus „Vilnius veža“ automobilius įsigijusi bendrovė ketina tęsti taksi veiklą ir pratęsti sutartis su nuolatiniais įmonės „Vilnius veža“ klientais, kurių buvo daugiau nei šimtas.

Planuojama plėsti ir automobilių parką – įsigyti naujų aukštesnės klasės automobilių, įdarbinti visus pusantro šimto vairuotojų.

Ar naujieji pirkėjai išsaugos pavadinimą „Vilnius veža“, kol kas neaišku.

Ankstesnės sostinės savivaldybės įkurta viešoji įstaiga „Vilnius veža“ buvo išardyta po Konkurencijos tarybos sprendimo, kad savivaldybė negali teikti taksi paslaugų.

Taryba dar praėjusių metų spalio pabaigoje įpareigojo savivaldybę per tris mėnesius nutraukti „Vilnius veža“ veiklą.

Kolegos tapo konkurentais

Po šio sprendimo „Vilnius veža“ teikė tik dispečerinės paslaugas, o keleivius vežiojo dvi asociacijos „Amber Taxi Association“ ir „Taksi Vilnius veža“.

Jas įkūrę buvę „Vilnius veža“ darbuotojai staiga tapo konkurentais, o dėl įstaigos skolų darbuotojams pradėjo vėluoti atlyginimai.

„Amber Taxi Association“ priklausė 30 taksi automobilių, o „Taksi Vilnius veža“ liko 10.

Bendrovei suskilus, trintis atsirado ne tik tarp šių įstaigų vadovų, bet ir tarp vairuotojų.

„Mes buvome įpratę prie labai aukštų elgesio ir aprangos reikalavimų – turėdavome mūvėti juodas kelnes, vilkėti baltus marškinius ir „Vilnius veža“ liemenes.

Bet buvę kolegos pradėjo gadinti kompanijos įvaizdį. Jie automobiliuose rūkydavo, rengdavosi kaip nori“, – pasakojo vienas asociacijai „Taksi Vilnius veža“ priklausantis vairuotojas.

Kratosi taksistų

Kas kam priklauso, pasidarė sunku suprasti ir Vilniaus merui R.Šimašiui: „Kompanijos struktūra yra taip keliais aukštais susukta, kad turbūt niekas negali susigaudyti, kas ten kur yra. Šiuo metu atliekamas auditas.“

Po vakar vykusio susitikimo su taksi paslaugų teikėjais Vilniaus meras žurnalistams sakė, kad savivaldybė neketina gelbėti taksi bendrovės.

„Aišku viena, kad savivaldybė nenusiteikusi bylinėtis su Konkurencijos taryba, kuri pasakė, kad tokios kompanijos turėtų nelikti“, – kalbėjo meras.

Gerokai pataisė miesto įvaizdį

Viešoji įstaiga „Vilnius veža“ veiklą pradėjo 2012 metų rudenį, kai policija ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba sustabdė 80 procentų taksi bendrovių veiklą. Jos buvo įtariamos sukčiavimu, mokesčių slėpimu.

Artėjant Lietuvos pirmininkavimui Europos Taryboje, Vilniaus savivaldybei teko imtis skubių priemonių, todėl buvo įkurta viešoji įstaiga „Vilnius veža“.

Į sostinės gatves išriedėjo 40 naujų automobilių „Volkswagen Touran“. Vilniuje tai buvo viena pirmųjų bendrovių, pradėjusių klientus vežioti naujais automobiliais, kuriuose buvo įrengta navigacija, o vaikams siūlomos specialios kėdutės.

Finansiniais nusikaltimais įtariami vežėjai nenorėjo įsileisti naujų konkurentų ir Konkurencijos tarybą užvertė skundais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.