Trijų rinkos prievaizdų darbą perims viena tarnyba

Nuo kitų metų į vieną

Pasak R.masiulio, trys institucijos lygiateisiškai bus sujungtos, užuot prijungus kurias nors prie kažkurios vienos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pasak R.masiulio, trys institucijos lygiateisiškai bus sujungtos, užuot prijungus kurias nors prie kažkurios vienos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-06-01 14:07, atnaujinta 2017-11-25 07:34

Daugiasektorinio reguliuotojo įsteigimą pirmadienį pasitarime svarstė Vyriausybė. Tokios institucijos kūrimą dar 2014 m. buvo pasiūlęs Vyriausybės strateginis komitetas.

„Siūlymas buvo sujungti tris institucijas – Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją, Ryšių reguliavimo tarnybą ir Valstybinę energetikos inspekciją į vieną darinį ir tai pavadinama IRT.

Mes pateikėme siūlymą, kaip tai padaryti – lygiateisiškai institucijas sujungti į vieną, užuot prijungus prie kažkurios vienos. Vyriausybėje turėtume sutvarkyti visus dokumentus iki rugpjūčio mėnesio, kad rudens sesijoje Seime jau būtų galima diskutuoti sujungimo klausimą“, – sakė energetikos ministras Rokas Masiulis.

Daugiasektorinis reguliuotojas veikti pradėtų nuo 2016 m. sausio 1 d.

Įsteigiant jį siekiama mažinti institucijų skaičių bei sutaupyti iki 5-7 proc. kaštų. Institucijos vadovo kandidatūrą parinks Premjeras ir jo teikimu skirs Prezidentė.

„Siūlome nekeisti vadovo struktūros, kad jinai būtų tokia pati kaip ir anksčiau – kad Ministras Pirmininkas teikia Prezidentui, Prezidentas tvirtina savo sprendimu šį vadovą“, – teigė R.Masiulis.

Jis priminė, kad jungti šias institucijas siekiama ne pirmą kartą – kartą tai jau daryta, tačiau nesulaukė pritarimo Seime. Apie VKEKK, RRT bei VEI sujungimą 2010 m. dar kalbėjo tuometis Premjeras Andrius Kubilius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.