Stipresnė institucijų komanda ir didesnė kontrolė

Atnaujinti namai, skaičiuojami šimtais, mažiau skundų dėl atnaujinimo darbų kokybės, darnesnis institucijų, prižiūrinčių modernizaciją, darbas – tai vieni iš pagrindinių Lietuvos pasiekimų renovacijos srityje, kurie buvo aptarti Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) organizuotoje metinėje renovacijos konferencijoje.

Atnaujinti namai, skaičiuojami šimtais, mažiau skundų dėl atnaujinimo darbų kokybės, darnesnis institucijų, prižiūrinčių modernizaciją, darbas – tai vieni iš pagrindinių Lietuvos pasiekimų renovacijos srityje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Atnaujinti namai, skaičiuojami šimtais, mažiau skundų dėl atnaujinimo darbų kokybės, darnesnis institucijų, prižiūrinčių modernizaciją, darbas – tai vieni iš pagrindinių Lietuvos pasiekimų renovacijos srityje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2015, 2:48 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 9:50 PM

„Kiekvienas miestas pirmiausiai vertinamas pagal pastatų išvaizdą. Pagal pastatų būklę sprendžiama ir apie juose gyvenančius žmones. Todėl besirūpindami tiek savo, tiek savo šalies įvaizdžiu turime prižiūrėti ir savo būstus“, – konferencijos metu šnekėjo renovacijos ekspertas, technikos mokslų daktaras Česlovas Ignatavičius.

Renginio, skirto daugiabučių modernizacijos įgyvendinimui aptarti, metu konferencijos svečiai Aplinkos ministerijoje diskutavo apie atnaujinimo rezultatus ir ateities iššūkius. Ne kartą buvo akcentuojama atnaujinimo darbų kokybė.

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas konferencijos pradžioje pastebėjo, jog stipri tarpinstitucinė komanda – viena svarbiausių įsibėgėjusios daugiabučių modernizacijos sėkmės prielaidų.

Aplinkos viceministrė Daiva Matonienė atkreipė dėmesį į statistiką – šiandien modernizuotų ir planuojamų renovuoti daugiabučių skaičius, palyginus su Daugiabučių atnaujinimo programos startu – įspūdingas. Pradėjus daugiabučių modernizaciją, atnaujinti namai šalyje ilgą laiką buvo skaičiuojami dešimtimis. Situacija drastiškai pasikeitė prieš dvejus metus, kai 2013 m. Vyriausybė patvirtino naująjį renovacijos modelį. Per kelerius metus atnaujinti maždaug 300 daugiabučių. Šiuo metu modernizuojama daugiausiai namų šalies istorijoje – per 1 000 daugiabučių.

Nepaisant įspūdingų tempų, svarbiausiu modernizacijos prioritetu išlieka kokybė. Šioje srityje taip pat aplankė didelė sėkmė – sugriežtinus modernizavimo darbų kontrolės sistemą, nusiskundimų dėl prastai atliekamo rangovų darbo ženkliai sumažėjo, pastebėjo BETA Projektų įgyvendinimo kokybės priežiūros skyriaus vedėjas Edvardas Petrauskas.

Nepaisant to, vis gi dar aptinkama ir retų, specifinių statybos darbų pažeidimų, kuriuos pristatė BETA specialistas Rimas Kalvaitis. Kaip išvengti tokių pažeidimų ir tobulinti statybos darbų valdymą ir kontrolę, konferencijos dalyviams pasakojo Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (VTPSI) viršininkės pavaduotojas Aidas Valys.

Renginio pabaigoje dr.Č.Ignatavičius pasidalijo praktiniais patarimais, kaip prižiūrėti jau atnaujintą namą, kad šis tarnautų ilgiau. Vėliau apdovanoti daugiausiai prie daugiabučių renovacijos kokybės užtikrinimo prisidėję BETA ir VTPSI specialistai.

www.atnaujinkimebusta.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas