Klaipėda ėmė tildyti naktinius klubus ir barus

Gyventojų spaudžiama Klaipėdos savivaldybės taryba, kurioje daugumą sudaro liberalai, skelbia karą naktiniams klubams ir barams. Ėmus riboti prekybos alkoholiu laiką, juos tenka uždaryti.

Baras „Batman“ Klaipėdos senamiestyje veikė šiek tiek ilgiau nei metus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Baras „Batman“ Klaipėdos senamiestyje veikė šiek tiek ilgiau nei metus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

2015-06-18 07:57, atnaujinta 2017-11-21 18:10

Naktinis klubasBatman“ Klaipėdos senamiestyje nebeveikia, nes miesto politikų sprendimu jame leista prekiauti alkoholiniais gėrimais tik iki 22 valandos. Baro vadovai tarybos sprendimą apskundė teismui.

Savivaldybę vis pasiekdavo senamiesčio gyventojų skundai, jog jie negali miegoti naktimis. Esą eidami namo iš baro lankytojai triukšmauja, ramybę drumsčia nuolat zujantys taksi automobiliai.

„Batman“ valdančios įstaigos vadovas Artūras Saulius Pocius stebisi, kad ne visiems senamiesčio naktiniams barams taikomos vienodos taisyklės. O labiausiai jį papiktino tai, kad buvo apribota prekyba alkoholiu ir kitose įmonei priklausančiose įstaigose, nors dėl jų negauta jokių skundų.

„Jei triukšmas ir kildavo, tai už baro durų, o mes už triukšmą lauke juk neatsakome. Dėl veiklos pačiame bare niekada nesulaukėme jokių pastabų ar pretenzijų, nebuvo nustatyta jokių pažeidimų.

Dirbome sėkmingai, bet uždarėme „Batman“, nes veikti dienomis baras negali – visas inventorius pritaikytas naktiniam klubui, net virtuvės nebuvo. Be to, dieną senamiestis tuščias.

Pikčiausia, kad tarybos sprendimu apribota prekyba alkoholiu ne tik šioje vietoje, o visose bendrovei priklausančiose įstaigose. Toks sprendimas mus sužlugdys“, – sakė A.S.Pocius.

Baras, kuriame buvo 50 vietų, veikė metus ir tris mėnesius, jame dirbo dešimt žmonių.

Netekę darbo vieni išėjo kitur, kiti patrauks laimės ieškoti į užsienį.

Panaši lemtis dėl naktimis sklindančio triukšmo ištiko ir keletą kitų uostamiesčio barų – po daugybės gyventojų skundų dėl triukšmo tarybos sprendimu jie taip pat sulaukė sankcijų.

Verslininkai visą laiką tikino, kad prekybos alkoholiu laiko sutrumpinimas – dar vienas žingsnis pasmerkiant apmirusį senamiestį ir visas pastangas jį gaivinti.

Snaudžiantis miestas neįdomus nei saviems, nei turistams.

Labiausiai piktinosi Žvejų gatvės gyventojai.

Savo skundus jie grindė argumentais, kad pažeidžiamos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos patvirtintos viešosios tvarkos taisyklės, draudžiančios lauko kavinių veiklą po 23 val., garsią muziką ir triukšmą naktį.

Verslininkai žadėdavo visokiais būdais mažinti triukšmą, o savivaldybė ilgai nesiryžo trumpinti prekybos alkoholiu laiko.

Valdininkai stebėjo kavinių darbo laiką naktimis, matavo triukšmo lygį ir įsitikino, kad gyventojų skundai pagrįsti.

Kovą savivaldybės taryba ryžosi keturioms Klaipėdoje visą parą alkoholiu prekiaujančioms maitinimo įstaigoms riboti prekybos svaigalais laiką.

Buvo atsižvelgta ne tik į gyventojų skundus, bet ir į savivaldybės sveikatos tarybos narių, policijos pareigūnų siūlymus.

Į triukšmingiausiųjų sąrašą pateko 3 barai senamiestyje ir vienas pietinėje miesto dalyje. Dabar trys jų svaigalais gali prekiauti nuo ryto iki 22 valandos, o kokteilių baras Žvejų gatvėje – iki vidurnakčio.

Ne visi klaipėdiečiai pritaria tokiam savivaldybės sprendimui. Uždaryti kavines ir barus – paprasčiausia.

Problemų esą nekiltų, jei ir verslininkai atidžiau laikytųsi nustatytų taisyklių, ir gyventojai būtų pakantesni triukšmui, nepamiršdami, kad gyvena centrinėje miesto dalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.