L. Linkevičius LJL jūrininkų atžvilgiu siūlo veikti skubiai

Pasaulio uostuose įstrigus maždaug

Ministras Linas Linkevičius sako, kad susiklosčius tokiai padėčiai, reikia atsisakyti biurokratijos.<br>T.Bauro nuotr.
Ministras Linas Linkevičius sako, kad susiklosčius tokiai padėčiai, reikia atsisakyti biurokratijos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-07-22 17:02, atnaujinta 2017-10-24 15:37

„Trečiadienį kreipsimės į Susisiekimo ministeriją, kad ji skubiai pateiktų mums būtiną informaciją, nes mes turime apie tai žinoti viską. Neliksime nuošalyje ir padarysime, ką galime, tačiau mums reikia visų duomenų“, – BNS sakė L.Linkevičius.

Ministras neprognozavo, per kiek laiko tikisi gauti atsakymą, tačiau teigė, kad tai turėtų būti padaryta nedelsiant.

„Manyčiau, kad reikėtų nuošalyje palikti visas biurokratines procedūras, nes įmonės savininkė yra valstybė ir mes esame valstybės institucijos. Bendrąja prasme galiausiai repatriacijos klausimą teks spręsti valstybei“, – BNS sakė L.Linkevičius.

Jo teigimu, repatriacija turėtų būti numatyta kolektyvinėje darbuotojų ir darbdavio sutartyje, tačiau neaišku, kaip tai reglamentuota „Lietuvos jūrų laivininkystėje“.

Tarptautinė teisė numato, kad už jūrininkų repatriaciją atsakingas laivo valdytojas, šiuo atveju – LJL, kurios kontrolinį akcijų paketą valdo Susisiekimo ministerija. Tuo atveju, jei laivo valdytojas savo pareigos vykdyti negali, repatriacija privalėtų užsiimti Užsienio reikalų ministerija.

L.Linkevičius BNS dar kartą patikino, kad Susisiekimo ministerija situaciją sprendžia savo jėgomis. Tuo tarpu susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius trečiadienį tvirtino, kad dėl jūrininkų asmens dokumentų paėmimo dirbama su ambasadomis ir konsulatais.

„Dar kartą pasitikslinau – mes patys tiesiogiai nesame gavę prašymų dėl repatriacijos, išskyrus atvejį, kuomet liepos 17 dieną buvome informuoti, kad keli jūrininkai kreipėsi į tarptautinę jūrininkų organizaciją. Tokie dokumentai būna su žinia Užsienio reikalų ministerijai“, – BNS sakė L.Linkevičius.

Italijoje sulaikyto laivo „Romuva“ jūrininkas Vytas Augaitis Žinių radijui trečiadienį sakė, kad į jo prašymus repatrijuoti pusantro mėnesio nesureagavo nė viena Lietuvos valdžios institucija.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.