„Vilniaus prekyba“ šaukiasi mokesčių inspektorių pagalbos

„Vilniaus prekyba“ nesirengia džiaustyti neskalbtų apatinių. Teigdama, kad šią savaitę pasklido nemažai klaidinančios ir melagingos informacijos apie jos esą nesumokėtus mokesčius, bendrovė suskato šauktis pačios Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pagalbos. Tačiau vienas iš bendrovės akcininkų – Mindaugas Marcinkevičius įsitikinęs, kad šis žingsnis tėra miglos pūtimas į akis. 

„Vilniaus prekybos“ akcininkas N.Numavičius.<br>T.Bauro nuotr.
„Vilniaus prekybos“ akcininkas N.Numavičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2015, 11:15 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 7:50 PM

„Ne kartą esu teigęs, kad pačios įmonės inicijuoti mokestiniai patikrinimai buvo naudojami kaip viena iš priemonių vengti mokesčių. Nereikia pamiršti, kad mokesčiai optimizuojami visos grupės mastu, todėl vienos iš įmonių tyrimas vargu ar atskleis tikruosius faktus. Tikiuosi, kad VMI įsigilins į jiems pateiktą informaciją ir kompleksiškai ištirs visos grupės veiklą“, – sakė M.Marcinkevičius.    

Tuo tarpu VMI skelbia subūrusi profesionaliausių ekspertų komandą, kuri tirs galimas mokesčių vengimo schemas vienoje didžiausių verslo grupių Lietuvoje.

„Komanda tikrina gautą informaciją ir bendradarbiaus su užsienio šalių partneriais, siekiant išsiaiškinti tikrąjį schemų turinį“, – pranešė mokesčių inspekcija. 

Kaip teigiama „Vilniaus prekybos“ išplatintame pranešime, vienai didžiausių lietuviško kapitalo įmonių buvo mesti kaltinimai dėl nesumokėtų mokesčių yra pramanas.

„Griežtai atmetame bet kokius kaltinimus mokesčių vengimu tiek Lietuvoje, tiek bet kurioje kitoje šalyje, kurioje grupės įmonės vykdo veiklą.

Siekdami išsklaidyti visus įtarimus dėl „Vilniaus prekyba“ mokamų mokesčių šiandien mes kreipėmės į VMI, prašydami inicijuoti įmonės mokestinį patikrinimą.

„Vilniaus prekyba“ visada bendradarbiavo ir bendradarbiaus su kontroliuojančiomis institucijomis, taip pat ir mokesčių inspektoriais, visose šalyse, kuriose vykdo veiklą. Esame pasirengę pateikti visus dokumentus, kurie išsklaidys net menkiausias abejones dėl mūsų įmonių veiklos teisėtumo ir skaidrumo“, – rašome bendrovės pranešime. Jame taip pat teigiama, kad viešai išsakyti vertinimai ir kaltinimai įmonės valdomų bendrovių atžvilgiu yra vieno iš grupės akcininkų agresyvaus pasitraukimo iš šio verslo strategijos dalis.

Pranešime užsimenama, kad „Vilniaus prekyba“ kontroliuojamos bendrovės yra lietuviško kapitalo įmonės, pradėjusios ir savo sėkmę sukūrusios Lietuvoje.

„Bendrovės Lietuvoje sukauptą patirtį panaudojo plėsdamos verslą ir kitose Baltijos šalyse, Lenkijoje bei Bulgarijoje, visose grupės įmonėse sukurdamos daugiau nei 35 tūkstančius darbo vietų. Nuolatinės pagrindinių įmonių buveinės buvo ir išlieka Lietuvoje. Dėl šios priežasties ir didžioji dalis mokesčių toliau mokami būtent Lietuvoje. Tai yra akcininkų įsipareigojimas Lietuvai, jos piliečiams ir tūkstančiams „Vilniaus prekybos“ grupės įmonėse dirbančių Lietuvos žmonių“, – tokią žinią išplatino bendrovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.