Vokietija: derybose su Graikija „kruopštumas svarbiau už greitį“

Pirmadienį Vokietijos

Angela Merkel ir finansų ministras Wolfgangas Schaeuble.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Angela Merkel ir finansų ministras Wolfgangas Schaeuble.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 10, 2015, 3:48 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 1:59 AM

„Čia itin svarbus principas „kruopštumas svarbiau už spartą“, – kalbėjo vyriausybės atstovas spaudai Steffenas Seibertas Atėnuose atsinaujinus deryboms tarp Graikijos, Europos centrinio banko (ECB), Tarptautinio valiutos fondo (TVF) bei Europos Stabilumo mechanizmo (ESM).

Po vasaros atostogų į darbą grįžus Vokietijos kanclerei Angelai Merkel jos atstovas spaudai S. Seibertas nurodė, kad „derybos vykdomos labai intensyviai“, tačiau Vokietijos vyriausybė nematė jokių „dokumentų“, galinčių tapti potencialaus susitarimo pagrindu.

„Žinoma, norėtųsi greitai pasiekti derybų pabaigą, tačiau neturime pamiršti, kad tariamės dėl trejų metų programos, kitaip tariant, programos, kurią sudaro plataus pobūdžio reformų sąrašas“, – pažymėjo Vokietijos vyriausybės atstovas.

Panašus atsargus pasisakymas pasigirdo ir iš griežtos pozicijos besilaikančio šalies finansų ministro Wolfgango Schaeuble spaudos atstovo: „Esame pasiruošę šią savaitę skubiai peržvelgti (siūlymus dėl susitarimo), jeigu tai bus būtina, tačiau šiuo atveju svarbesnė kokybė, o ne greitis“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.