Įsiėdė reklama pašto dėžutėje? Įmonei gresia 9 tūkst. eurų bauda

Kaskart, atsidarę pašto dėžutę, pasiklystate tarp pluošto reklamos? LRT televizijos laidoje „Laba diena, Lietuva“ advokatas Justinas Usonis papasakojo, kaip elgtis tokiais atvejais.

Reklamomis prigrūstos pašto dėžutės išvengti visai paprasta – tereikia ant dėžutės užklijuoti lipduką, kad reklamos nepageidaujate.<br>M.Patašiaus nuotr.
Reklamomis prigrūstos pašto dėžutės išvengti visai paprasta – tereikia ant dėžutės užklijuoti lipduką, kad reklamos nepageidaujate.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TELEVIZIJOS laida „Laba diena, Lietuva“, lrt.lt

Aug 13, 2015, 8:51 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 8:04 PM

Pasak specialisto, reklamomis prigrūstos pašto dėžutės išvengti visai paprasta – tereikia ant dėžutės užklijuoti lipduką, kad reklamos nepageidaujate. Jei tai nepadės ir užfiksuosite, kas bruka reklamą, brukančiajam ar įmonei, kuriai jis atstovauja grės bauda net iki 9 tūkst. eurų.

Taip pat žmonės dažnai gauna brukamos reklamos į elektroninį paštą. Pasak advokato, ji dažniausiai čia atkeliauja dėl pačių vartotojų kaltės: jie dalyvauja akcijose, pildo įvairias anketas, neperskaitę, su kuo sutinka jas užpildydami.

Visgi, jei gaunate nepageidaujamus laiškus, kiekviename jų turi būti nurodyta, kaip to atsisakyti. Jei reklaminis brukalas nesiliauja, įmonę galima skųsti ir jai gresia gauti baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.