Iš Senegalo uosto pajudėjo LJL laivas „Raguva“

Pasak jo, neplanuojama, kad laivas plauktų į Klaipėdos uostą.

A.Butkevičius sako, kad šią savaitę taip pat turėtų būti išlaisvintas Portugalijos uoste įstrigęs LJL laivas „Voruta“.<br>T.Bauro nuotr.
A.Butkevičius sako, kad šią savaitę taip pat turėtų būti išlaisvintas Portugalijos uoste įstrigęs LJL laivas „Voruta“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 18, 2015, 8:52 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 5:00 AM

Premjero Algirdo Butkevičiaus teigimu, šią savaitę taip pat turėtų būti išlaisvintas Portugalijos uoste įstrigęs LJL laivas „Voruta“.

Susisiekimo ministro patarėjas Ričardas Slapšys BNS patvirtino, kad laivas uostą paliko antradienį naktį.

„Dabar laivas plaukia į Lenkiją, Gdanską. Jis plukdo krovinį, ten išsikrauna ir toliau ieškosime naujo krovinio“, – BNS sakė R.Slapšys.

Pasak jo, neplanuojama, kad laivas plauktų į Klaipėdos uostą.

„Lygiagrečiai ieškoma krovinių „Deltuvai“ (stovi Klaipėdos uoste – BNS), kitiems laivams, kad kai atsilaisvins, galėtų veikti“, – tvirtino R.Slapšys.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad šią savaitę taip pat turėtų būti išlaisvintas Portugalijos Aveiro uoste įstrigęs laivas.

„Ten finansinių stabdžių ir ginčų jau nėra likę, bet tas laivas yra taisomas. Jo remontas turėtų būti užbaigtas šią savaitę, gal net artimiausiomis dienomis“, – interviu LRT radijui sakė premjeras.

Pasak A.Butkevičiaus, taip pat vyksta derybos dėl JAV esančio laivo „Venta“ išlaisvinimo.

„Pirmas etapas buvo įgyvendintas, bet kaip žinome kai kada iškyla kitos problemos, atsiranda nauji reikalavimai. Dabar vyksta ginčas dėl vieno ginčytino dalyko, yra papildoma skola, kurią reikėtų apmokėti šiomis dienomis“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Valstybės įmonė „Lietuvos geležinkeliai“ rugpjūčio pradžioje suteikė 3 mln. eurų paskolą LJL, o SEB bankas liepos pabaigoje dar 9 mėnesiams – iki kitų metų balandžio – atidėjo LJL beveik 15 mln. eurų paskolų grąžinimo terminą. Vėlesnis paskolos grąžinimo terminas leido teisme stabdyti LJL bankroto procedūras.

LJL akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.