Už mokesčius atsakingą viceministrą lydi bankrotų šmėkla

60 metų Romualdas Gėgžnas jaučiasi užtikrintas. Ką tik finansų viceministru tapęs vyras yra tikras, kad jam patirties tvarkytis su mokesčiais Lietuvoje užtenka. Nors daugelis jo vadovautų bendrovių beviltiškai žlugo, o kai kurios paliko milžiniškas skolas valstybei. Tačiau R.Gėgžnas bus atsakingas Finansų ministerijoje už mokesčius ir Valstybinę mokesčių inspekciją, o specialiosios tarnybos jam neturėjo jokių priekaištų.

60 metų R.Gėgžnas sako, kad jam patirties pakanka tvarkytis su mokesčiais Lietuvoje.
60 metų R.Gėgžnas sako, kad jam patirties pakanka tvarkytis su mokesčiais Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

Aug 20, 2015, 3:35 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 6:29 PM

Tarnybos priekaištų neturėjo

Beveik visos bendrovės, kurioms vadovavo šiandieninis viceministras, bankrutavo arba jau yra likviduotos. Kai kurios jų paliko milžiniškas skolas valstybei.

Tačiau R.Gėgžnas Finansų ministerijoje kuruos ne bet ką, o mokesčių sritį. Jo pavaldume bus ir Valstybinė mokesčių inspekcija.

Finansų ministras Rimantas Šadžius, regis, jam neturi jokių priekaištų. „Specialiosios tarnybos patikrino ir nieko nerado. Su premjeru kandidatūra suderinta. Jis turi daug patirties, ir linkiu jam sėkmės“, – teigė Finansų ministras.

Į viceministro postą jį delegavo partija „Tvarka ir teisingumas“.

Taigi viceministras turėtų būti tikras finansų sistemos asas. Tiesa, jo vadovaujamose bendrovėse su finansais ne visada buvo it sviestu patepta.

Daugelis bankrutavo

R.Gėgžnas yra vadovavęs „Visagino energetikos remontui“, atskilusiam nuo Ignalinos atominės elektrinės.

2012 m. bankrutavusi valstybinė įmonė vien tik „Sodrai“ paliko 247 tūkstančių eurų skolą.

Viceministro biografijoje nurodyta, kad 1995-1997 metais jis buvo AB „Lithun“ filialo direktorius. Tačiau pernai bendrovė bankrutavo.

Liūdnų dienų sulaukė ir „Aviakompanija Lietuva“, kuriai jis vadovavo nuo 1997 gegužės iki 2001 m. kovo. Trejus metus R.Gėgžnas vadovavo ir dar vienai aviacijos bendrovei „Amber Air“. Tačiau ir šiai teko nusileisti ant žemės visiems laikams.

Ji nutraukė veiklą 2006-aisias, turėjusi vienintelį reguliarų reisą iš Palangos oro uosto į Hamburgą vieninteliu orlaiviu „Saab 340B.

Eidavo tik į problemines įmones?

Tačiau tokia biografija naujasis finansų viceministras, atsakingas už mokesčius, tik didžiuojasi.

„Tai buvo mano pasirinkimas eiti dirbti į problemines įmones. Tai buvo mano iššūkis gyvenime. Vieni karjerą daro sėkmingose įmonėse, kitiems tenka dirbti ne tokiose sėkmingose. Tai buvo man iššūkiai ir aš jų nebijojau“, – „Lietuvos ryto“ televizijai dėstė naujasis finansų viceministras.

Jis teigė žinojęs, į kokias įmones eina, kokia ten sudėtinga situacija. „Aš eidavau spręsti problemų“, – tikino R.Gėgžnas.

Liko ir skaudulių

Iš kai kurių įmonių jo nuostabai jis buvo atleistas, dėl to jam iki šiol kelia skaudulių. „Kai dirbau „Aviakompanijoje Lietuva“, ji buvo pelninga, bet po to ją privatizavo, ir ji subankrutavo“, – paaiškino R.Šėgžda.

Jis priminė, kad nebuvo kompanijų savininkas, ir sprendimai priklausydavo ne nuo jo.

Viceministras teigė nenorintis įvertinti savo indėlio, kai dauguma jo vadovaujamų įmonių dienas baigė liūdnai. „Pažiūrėkite Valstybės kontrolės išvadas dėl Aviakompanijos „Lietuva“ veiklos“, – pasiūlė viceministras.

Bandė ir saulės energiją

Lrytas.lt žiniomis, naujasis finansų viceministras bandė įsiveržti ir į saulės energijos verslą. Jis formaliai vadovavo Mažajai bendrijai „Soledar Beta“. Taip pat tuo pačiu adresu registruota ir „Sodedar Alfa“, kurios vadove yra jo žmona Danguolė.

Abi bendrovės turėjo užsiimti saulės energetika. Tačiau greičiausiai šio žingsnio R.Gėgžnas taip ir nežengė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.