Karštoji žinia: garsus rusų milijardierius nusitaikė į „Viasat“

Karščiausia Rusijos žiniasklaidos penktadienio verslo naujiena susijusi su garso įrašų kompanijos „Warner Music“ savininku, buvusiu Rusijos gyventoju Leonidu Blavatniku, kuris „Forbes“ skebiamuose turtingiausių pasaulio žmonių sąrašuose užima 41 vietą, o jo turtas siekia 20,2 mlrd. dolerių).

L. Blavatnikas gimė Sovietų Sąjungoje ir 1978 metais su šeima emigravo į JAV.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L. Blavatnikas gimė Sovietų Sąjungoje ir 1978 metais su šeima emigravo į JAV.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L. Blavatnikas gimė Sovietų Sąjungoje ir 1978 metais su šeima emigravo į JAV.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L. Blavatnikas gimė Sovietų Sąjungoje ir 1978 metais su šeima emigravo į JAV.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Eugenija Grižibauskienė

2015-08-28 11:16, atnaujinta 2017-10-18 13:08

„Vedomosti“ rašo, kad milijardierius pasiekė principinį susitarimą su švedų kompanija „Modern Times Group“ (MTG) dėl dalies jos antrinės kompanijos „Viasat“ įsigijimo.

Skelbiama, kad L.Blavatnikas planuoja įsigyti Rusijoje veikiančios kompanijos „Viasat“ kontrolinį akcijų paketą.

Ši žinia aktuali ir Baltijos šalims, nes L.Blavatniko pažįstamas žiniasklaidai patvirtino, kad milijardierius jau kelis pastaruosius mėnesius taip pat derasi dėl „Viasat“ aktyvų įsigijimo Rytų ir Centrinėje Europoje bei Afrikoje, skelbia „Forbes.ru“.

MTG artimas šaltinis „Vedomosti“ patvirtino, kad kompanija galimybę parduoti rusiškąją „Viasat“ dalį svarsto ne su vienu suinteresuotu asmeniu. Kartu su L.Blavatniku į „Viasat“ pretenduoja „Baring Vostok“ fondas.“Vedomosti“ tai patvirtino MTG artimas šaltinis.

Parduoti verčia pasikeitę Rusijos įstatymai

Švedų kompanija „MTG“ Rusijoje valdo 37,9 proc. didžiausio nepriklausomo televizijos tinklo „CTC Media“ akcijų.

Šių metų kovą „MTG“ paskelbė parduodanti šią savo turto dalį ir išsiuntė pasiūlymus potencialiems investuotojams.

Ketinimai parduoti „Viasat“ susiję su Rusijos įstatymų pasikeitimais, kuriais remiantis nuo 2016 metų užsienio kapitalo dalis žiniasklaidos kompanijose negali viršyti 20 proc.

Liepą „CTC Media“ paskelbė gavusi pasiūlymą iš holdingo „JTV“, kuris valdo milijardieriaus Ališerio Usmanovo ir Ivano Tavrino televizinius aktyvus , pasiūlymą įsigyti 75 proc. „CTC Media“ už 200 mln. dolerių.

„Viasat“ įsitvirtinusi Baltijos valstybėse

    „Viasat“ yra didžiausios skaitmeninės palydovinės televizijos operatorės „MTG“ dalis. „MTG“ veikia keturiuose žemynuose. Ji teikia nemokamas ir mokamas televizijos, radijo ir turinio kūrimo paslaugas.

Baltijos šalyse ir Ukrainoje jos klientais yra daugiau nei 200 tūkst. šeimų. Lietuvoje „Viasat“ įkurta 2002 m.

Lietuvoje galima matyti šiuos „Viasat“ autorinius kanalus: „TV1000 Premium“, „TV1000“, „TV1000 Action“, „TV1000 Ruskoje kino“, Viasat Sport Baltic“, „Viasat Golf“, „Viasat Motor“, „Viasat History“, „Viasat Explore“, „Viasat Nature“. „Viasat“ pakete taip yra TV3,TV6, TV8, LNK, TV1, LTR, „Baltijos TV“, o taip pat „Lietuvos ryto TV“ nacionalinis kanalas.

VIASAT – didžiausia skaitmeninės palydovinės televizijos operatorė Baltijos regione.

Kas tas L. Blavatnikas?

L. Blavatnikas gimė Sovietų Sąjungoje ir 1978 metais su šeima emigravo į JAV.

Sukaupęs turto iš nekilnojamojo turto, L. Blavatnikas dešimtajame dešimtmetyje grįžo į Rusiją ir buvo vienas iš tų verslininkų, kurie įsigijo kadaise valstybei priklausomą turtą.

Jis tapo vienu didžiausių aliuminio verslo atstovų ir investavo į kompaniją TNK.

2003 metais jis su kitais TNK investuotojais už 8 mlrd. JAV dolerių pardavė pusę kompanijos akcijų kompanijai BP. Dabar L. Blavatnikas ura JAV pilietis.

2009 metais L. Blavatnikas įsigijo Melo Gibsono filmų platinimo verslo atšaką Didžiojoje Britanijoje, o jau po metų milijardierius pamėgino įsigyti skolose įklimpusią kino studiją „Metro–Goldwyn–Mayer“, tačiau jam nepavyko. L. Blavatniko kompanijai „Access Industries“ taip pat priklauso dalis mados kompanijos „Tony Burch“ akcijų.

2007 metais L. Blavatnikas pasirašė 12,7 mlrd. JAV dolerių vertės susitarimą dėl chemijos kompanijos „Lyondell“ įsigijimo. Tačiau kompanija bankrutavo, o kreditoriai pateikė ieškinius į teismą dėl pinigų grąžinimo.

L.Blavatnikas toliau nenuleido rankų. 2011 metų gegužę jis buvo paskelbtas „Warner Music Group“ įsigijimo aukciono nugalėtoju.

L. Blavatnikui taip priklauso „Perform Group“ kompanijos kontrolinis akcijų paketas. Kompanija transliuoja Anglijos futbolo, teniso ir kitų sporto šakų varžybas internete bei valdo sporto komandų ir lygų internetinius puslapius.

Milijardierius sumokėjo 50 mln. JAV dolerių, kad įsigytų „Warner Music“ vadovui Edgarui Bronfmanui jaunesniajam priklausantį namą Manhetene. Taip pat skelbiama, kad prieš dešimtmetį jis už 41 mln. svarų sterlingų įsigijo prabangų butą Londone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.