„Barclays“ taps trečiu didžiųjų duomenų projektų centru

„Barclays“ technologijų centras Lietuvoje (BTCL) artimiausiu metu keliskart didins darbuotojų, dirbančių su didžiųjų duomenų (angl. big data) projektais, skaičių. Po šios plėtros Lietuva taps trečiu pagal dydį „Barclays“ informacijos ir integracijos paslaugų centru pasaulyje po Indijos ir Jungtinės Karalystės.

Per artimiausius mėnesius planuojama įdarbinti virš 50-ies aukštos kompetencijos darbuotojų didžiųjų duomenų projektams.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Per artimiausius mėnesius planuojama įdarbinti virš 50-ies aukštos kompetencijos darbuotojų didžiųjų duomenų projektams.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2015, 12:13 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 2:49 AM

„Didieji duomenys yra kone svarbiausia tendencija šiandieniniame technologijų pasaulyje ir neišvengiamas rytojus. Vien per pastaruosius 2 metus pasaulyje buvo sukurta 90 proc. visos žmonijos duomenų. Tai – didžiuliai kiekiai neįkainojamos informacijos, kurią reikia „perskaityti“.

Tokie projektai yra ypatingai perspektyvi sritis, o su jais susijusios profesijos – vienos perspektyviausių ir reikalingiausių. Veržiamės koja kojon su tendencijomis – „Barclays“ grupė nutarė dar daugiau tokių projektų vystyti čia, Lietuvoje“, – pasakoja „Barclays“ technologijų centro Lietuvoje vadovė Milda Dargužaitė.

Per artimiausius mėnesius planuojama įdarbinti virš 50-ies aukštos kompetencijos darbuotojų didžiųjų duomenų projektams: Java, ETL, Cognos, SAS programuotojų, inžinierių bei palaikymo specialistų. Ši komanda dirbs su didelio masto pasauliniais projektais, kurių vystymo atsakomybes Lietuvai suteikė „Barclays“ grupė.

Specialistai perims naujausią didžiųjų duomenų projektų patirtį ir dirbs su tokiomis Lietuvoje vis dar retomis technologijomis kaip „Hadoop“, „Ab Initio“, „Informatica“, „Teradata“, ir kt. Specialistai taip pat prisidės vystant naujausius atvirojo kodo (angl. open-source) produktus, pritaikytus bankų sektoriui.

„Šie žmonės dirbs su pažangiausiomis technologijomis ir didžiųjų duomenų sprendimais. Turime unikalią progą prisidėti prie globalaus duomenų vystymo ir išplėsti savo kompetencijas. Tai – didžiulis pasitikėjimas lietuvių specialistų kompetencija ir galimybės jiems“,- teigia „Barclays“ technologijų centro Lietuvoje vadovė Milda Dargužaitė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.