Turistus Lietuvoje žavi sutikti žmonės ir nacionalinė virtuvė

Net ir vėstant orams, gražiausias Lietuvos vietas skuba apžiūrėti šimtai svečių iš užsienio. Pasak keliautojų, Lietuva žavi ne tik savo architektūra, bet ir istorija, nacionaline virtuve.

Į Lietuvą kasmet užsuka vis daugiau turistų – šiemet vien tik Vilniuje jų tikimasi sulaukti per milijoną.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Į Lietuvą kasmet užsuka vis daugiau turistų – šiemet vien tik Vilniuje jų tikimasi sulaukti per milijoną.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audra Avižiūtė, LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt

Sep 25, 2015, 12:31 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 9:03 PM

Į Lietuvą kasmet užsuka vis daugiau turistų – šiemet vien tik Vilniuje jų tikimasi sulaukti per milijoną. Sostinės gatvėse sutikti miesto svečiai tikina esantys maloniai nustebinti lietuviška pasiūla ir sako, kad žavi ne tik architektūra ar gamta, bet ir sutikti žmonės, nacionalinė virtuvė.

Pasak Vilniaus turizmo informacijos centro direktorės Jolantos Beniulienės, dažniausiai turistai į Lietuvą atvyksta iš kaimyninių valstybių – Baltarusijos, Rusijos ar Lenkijos, tačiau kasmet pasitaiko vis daugiau svečių iš Didžiosios Britanijos, Ukrainos, Skandinavijos šalių. Tiesa, dažniausiai visi pageidauja aplankyti tas pačias vietas.

„Ko gero, 99 procentai aplanko Vilnių, daugelis aplanko Kauną, Kernavę ir Trakus. Ir, aišku, yra tokie objektai, kaip Kryžių kalnas, Kuršių nerija, kurie taip pat sulaukia didžiulio užsienio svečių dėmesio“, – sako J. Beniulienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.