„Senukai“ stiprina lyderystę Baltijos šalyse

Didžiausias Baltijos šalyse statybos, remonto ir buities prekių tinklas „Senukai“ perima parduotuvių tinklo „K-Rauta“ Latvijoje ir Estijoje valdymą iš Skandinavijos koncerno „Kesko“.

Didžiausias Baltijos šalyse statybos, remonto ir buities prekių tinklas „Senukai“ perima parduotuvių tinklo „K-Rauta“ Latvijoje ir Estijoje valdymą iš Skandinavijos koncerno „Kesko“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Didžiausias Baltijos šalyse statybos, remonto ir buities prekių tinklas „Senukai“ perima parduotuvių tinklo „K-Rauta“ Latvijoje ir Estijoje valdymą iš Skandinavijos koncerno „Kesko“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, Lrytas.lt

Nov 4, 2015, 10:23 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 10:21 PM

Pagal lapkričio 3 d. pasirašytą susitarimą, „Kesko“ ir „Senukai“ centralizuoja savo prekybos verslo valdymą Baltijos šalyse ir Baltarusijoje bei jį patiki „Senukams“. „Kesko“ dukterinė kompanija „Rautakesko OY“ perleis „Senukams“ 16 parduotuvių tinklo „K-Rauta“ Latvijoje ir Estijoje valdymą. Susitarimui dar turės pritarti šių šalių konkurencijos institucijos.

Pasak „Senukų“ prezidento Artūro Rakausko, šis susitarimas – tai naujas etapas tinklo istorijoje, kuris atvers dar daugiau galimybių tarptautinei plėtrai.

„Didžiuojamės mūsų strateginio partnerio „Kesko“ pasitikėjimu. Tai yra reikšmingas „Senukų“ veiklos rezultatų įvertinimas“, – sako A.Rakauskas.

Pasak jo, pagal patvirtintą plėtros strategiją bus optimizuoti „Senukų“ pirkimo, pardavimo, logistikos procesai visose Baltijos šalyse ir Baltarusijoje, o visi tinklo prekybos centrai veiks pagal vieningą verslo modelį.

2003 m. „Rautakesko“ įsigijo 50 proc. „Senukų“ akcijų. Pagal strateginės partnerystės sutartį sutartį valdymo teisės liko „Senukams“.

Lietuvoje „Senukų“ tinklas valdo 84 „Senukų“ ir „Statybų duonos“ parduotuves, elektroninę parduotuvę www.e-senukai.lt. Tinklo apyvarta Lietuvoje pernai pasiekė 312,6 mln. eurų – 19,1 proc. daugiau nei 2013 metais (262,4 mln. eurų).

Baltarusijoje „Senukai“ valdo didžiausią statybos, ūkio ir buities reikmenų prekybos tinklą „OMA“, kurį šiuo metu sudaro 11 parduotuvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?