Britai stabdo skrydžius į Šarm aš Šeichą, ką darys lietuviai?

Britai nutarė neskraidinti turistų į Egipto kurortą Šarm aš Šeichą. Taip pasielgti juos paskatino informacija, kad Rusijos lėktuvas, kuris praeitą savaitgalį sudužo Sinajaus pusiasalyje, galėjo būti susprogdintas. O kaip elgiasi Lietuvos turizmo organizatoriai?

„Novaturas“ kol kas neplanuoja stabdyti skrydžių į Šarm aš Šeichio kurortą Egipte.<br>123rf nuotr.
„Novaturas“ kol kas neplanuoja stabdyti skrydžių į Šarm aš Šeichio kurortą Egipte.<br>123rf nuotr.
Jungtinė Karalystė trečiadienį sustabdė skrydžius į Egipto kurortą Šarm aš Šeichą ir iš jo, kilus susirūpinimui, kad Rusijos lėktuvas, kuris praeitą savaitgalį sudužo Sinajaus pusiasalyje, galėjo būti susprogdintas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jungtinė Karalystė trečiadienį sustabdė skrydžius į Egipto kurortą Šarm aš Šeichą ir iš jo, kilus susirūpinimui, kad Rusijos lėktuvas, kuris praeitą savaitgalį sudužo Sinajaus pusiasalyje, galėjo būti susprogdintas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aida Murauskaitė

Nov 5, 2015, 11:28 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 4:29 PM

Lietuvos kelionių rengėjas „Novaturas“ kol kas neplanuoja stabdyti skrydžių į Šarm aš Šeichio kurortą Egipte.

„Atidžiai stebime situaciją, vadovaujamės Lietuvos užsienio reikalų ministerijos rekomendacijomis, oficialių institucijų Egipte, savo partnerių teikiama informacija. Šiandien skrydžius vykdome, kaip suplanuota. Pasikeitus situacijai reaguosime pagal aplinkybes“, – sakė „Novaturo“ atstovė Dovilė Zapkutė.

Tokios pat pozicijos laikosi  „Tez Tour“.

„Jokių pokyčių kol kas nesame suplanavę. Vykdome tai, ką esame suplanavę. Nuolat palaikome ryšį su savo atstovais Egipte ir bendraujame su Užsienio reikalų ministerija“, – sakė „Tez Tour“ atstovė Inga Aukštuolytė.

Ji patikino, kad pasirodžius Lietuvos užsienio reikalų ministerijos (URM) nurodymams išsyk stabdytų keliones į Šarm aš Šeichą.

Lietuvos URM jau kuris laikas pataria į tam tikras šalies dalis nevykti, tačiau po lėktuvo katastrofos naujų rekomendacijų nepateikia. URM tikina, kad pavojaus į Šarm aš Šeichą išvykusiems turistams nėra. 

„Keliaujantiems į Raudonosios jūros kurortus (Hurgadą, Safagą, Marsą Alamą) ir į Pietų Sinajaus kurortus, tarp jų ir į Šarm aš Šeichą, kitas turistines vietoves – Luksorą, Asuaną, Karalių slėnį – rekomenduojama elgtis atsargiai, vadovautis kelionių vadovų ir viešbučio administracijos nurodymais“, – rašoma URM interneto puslapyje.

Taip pat rekomenduojama susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Kairą, Aleksandriją, Ismailiją, Port Saidą ir kitus didžiuosius Egipto miestus bei Nilo deltos gyvenvietes, nes šiose vietovėse išlieka teroristų išpuolių, demonstracijų ir protestuotojų susirėmimų su saugumo pajėgomis tikimybė.

Dėl kriminalinių ir teroristų grupuočių veiklos saugumo padėtis yra ypač bloga Šiaurės Sinajaus provincijoje, įskaitant Tabos–Sueco kelią, Tabos kurortą, todėl į Šiaurės Sinajaus provinciją ir Tabos kurortą, Vakarų (Libijos) dykumą bei Sivos oazę keliu iš Marsa Matruh rekomenduojama nevykti.

URM primygtinai pataria Egipte esantiems asmenims būti budriems, stebėti vietos valdžios pranešimus, vengti masinio susibūrimo vietų (ypač penktadieniais), o esant galimybei ir kelionių piko valandomis laikytis vietos valdžios nurodymų bei rekomendacijų, visą laiką su savimi turėti asmens dokumentą su nuotrauka.

Primenama ir tai, kad moterims, ypač masinio susibūrimo vietose ar keliaujant pavieniui, kyla didesnė tikimybė tapti seksualinių nusikaltimų aukomis. Rekomenduotina rengtis kūną gerai dengiančiais drabužiais.

Jungtinė Karalystė trečiadienį sustabdė skrydžius į Egipto kurortą Šarm aš Šeichą ir iš jo, kilus susirūpinimui, kad Rusijos lėktuvas, kuris praeitą savaitgalį sudužo Sinajaus pusiasalyje, galėjo būti susprogdintas.

„Yra didelė tikimybė, kad tą katastrofą sukėlė sprogstamasis užtaisas lėktuve“, – užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas sakė po nepaprastojo kabineto posėdžio.

Premjero Davido Camerono atstovė sakė, kad „neseniai išaiškėjusi informacija“ padidino nuogąstavimus, kad Rusijos lėktuvą galėjo sunaikinti bomba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.