Kada lietuviai tiesiogiai skris į Atėnus?

Graikijos sostinė Atėnai – ta kryptis, kuri būtų pelninga. Tuo neabejoja Lietuvos oro uostų (LTOU) įmonės generalinis direktorius Gediminas Almantas. Derybos su oro bendrove dėl skrydžių iš Vilniaus į Atėnus vyksta jau netrumpą laiką. Jų baigtis turėtų paaiškėti netrukus.

Jei derybos baigsis palankiai, nuo balandžio iš Vilniaus bus galima tiesiogiai nuskristi į Atėnus.
Jei derybos baigsis palankiai, nuo balandžio iš Vilniaus bus galima tiesiogiai nuskristi į Atėnus.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Jan 6, 2016, 11:48 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 7:28 PM

„Derybos vyksta su žemų sąnaudų bendrove“, – sakė G.Almantas, tačiau bendrovės pavadinimo neatskleidė.

Pasak jo, jei pavyks greitai susitarti, Atėnai tiesiogiai iš Vilniaus galėtų būti pasiekiami jau nuo šių metų vasaros sezono – balandžio.

„Kol kas neaišku, kaip dažnai bus skraidoma. Tačiau potencialas yra. Pagal keleivių skaičių, su persėdimu iš Vilniaus skrendančių į Atėnus, aišku, kad toks skrydis būtų pelningas.

Tiesa, oro bendrovės jau suplanavusios daugumą vasaros maršrutų, tad, ar spėsime iki balandžio, priklausys ir nuo to, ar įmonė turės pajėgumų“, – įsitikinęs G.Almantas.

Žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi informacija, kad skraidyti į Vilnių norėtų „Olympic Air“ – Graikijos oro bendrovės „Aegean Airlines“ valdoma įmonė.

„Nežinau, iš kur tokia informacija“, – sakė LTOU vadovas. Jis neatskleidė, ar mažų sąnaudų skrydžių įmonė, su kuria deramasi, jau skraido į Lietuvą.

Šalies oro uostuose jau ne vienus metus leidžiasi mažų sąnaudų kompanijų „Ryanair“ ir „Wizz Air“ orlaiviai. „Ryanair“ į įvairius Europos miestus skraidina ir iš Atėnų.

Kokios kitos kryptys, dėl kurių derasi LTOU?

„Vyksta daug derybų, tačiau dėl Atėnų jos arčiausiai finišo. Daug kalbamės ir dėl krypčių į Rytus – Gruziją, Kazachstaną. Tai jau „subrendusios“ kryptys, tačiau reikia rasti, kas norėtų jomis skraidinti“, – sakė G.Almantas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.