Lietuvių lėktuvas Birmingamo oro uoste nuslydo nuo tako

Lietuvos aviakompanijos „Small Planet Airlines“ lėktuvas sekmadienį nuslydo nuo tako Birmingamo oro uoste Didžiojoje Britanijoje. Kaip pranešė oro uosto pareigūnai, sekmadienį 13 valandų 20 minučių lėktuvas „Airbus A 320“ nesėkmingai manevravo.

Lietuvių bendrovės lėktuvas nuslydo nuo tako.<br>AP nuotr.
Lietuvių bendrovės lėktuvas nuslydo nuo tako.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2016, 10:01 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 3:25 AM

Prie lėktuvo nuskubėjo gelbėjimo tarnybos.

Kaip rašo „Birmingham Mail“, lėktuve buvo 98 keleiviai ir jis buvo ką tik atskridęs iš Vokietijos, Paderborno miesto. Apie sužeistuosius nepranešama. Keleiviai buvo sėkmingai išlaipinti ir palydėti iki terminalo. „Small Planet Airlines“ atsiuntė naują lėktuvą skrydžiui atgal į Vokietiją.

Daugiau detalių oro uosto pareigūnai nesuteikė. Kompanija pranešė, kad orlaivis „Airbus A320“ (registracijos nr. SP-HAI), skridęs iš Paderborno (Vokietija) į Birmingemą (Jungtinė Karalystė), po nusileidimo Birmingemo oro uoste nuriedėjo nuo riedėjimo tako ir sustojo ant žolės.

Visi 98 reisu skridę keleiviai buvo saugiai išlaipinti iš orlaivio, nei keleiviai, nei įgulos nariai sužeidimų nepatyrė. Lėktuvas buvo saugiai nuvilktas nuo sustojimo vietos, Birmingemo oro uosto veikla nebuvo sutrikdyta. 

„Keleivių saugumui teikiame aukščiausią prioritetą, todėl skrydis buvo atidėtas. Skrydžiui S5 3259 iš Birmingemo į Paderborną buvo atsiųstas kitas orlaivis. Šiuo metu vykdoma orlaivio apžiūra, pirminiais duomenimis, didesnių pažeidimų orlaivis nepatyrė.  Dėl incidento priežasčių „Small Planet Airlines“ šiuo metu vykdo tyrimą. Nuoširdžiai atsiprašome visų keleivių dėl patirtų nepatogumų“, – skelbiama pranešime.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.