„Maxima“ prekiavo neteisingai ženklintais daniškais sausainiais

Nesaugiais „Disney chip

Į Lietuvą sausainius įvežė bendrovė „Maxima LT“.<br>D.Umbraso nuotr.
Į Lietuvą sausainius įvežė bendrovė „Maxima LT“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Apr 8, 2016, 1:47 PM, atnaujinta May 30, 2017, 1:42 AM

„Prekyba jais buvo sustabdyta, sausainius pašalinant iš prekybos salės ir blokuojant šių sausainių pardavimą kasose. Taip buvo eliminuota bet kokia galimybė jų įsigyti mūsų pirkėjams. Taip pat kreipėmės į šių sausainių gamintojus – „Jacobsens Bakery Ltd“ prašydami pateikti visus sausainių kokybę bei saugų gamybos procesą reglamentuojančius dokumentus. Paskutinį kartą prekybos tinkle šie sausainiai buvo įsigyti kovo pradžioje, tačiau jei klientai dar turi šių sausainių namuose, raginame juos grąžinti į prekybos vietas ir mes jiems sugrąžinsime sumokėtus pinigus“, – sakoma Procesų ir kokybės valdymo departamento direktorės D. Mitkuvienės Eltai atsiųstame komentare.

Kaip jau skelbta, iš rinkos surenkami blogai paženklinti daniški sausainiai. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF) gavo pranešimą iš Danijos atsakingos institucijos, kad Lietuvoje išplatinti daniški sausainiai „Disney chip cookies“, kurių ženklinimo etiketėse nenurodytas galimas alergenas pieno produktų netoleruojantiems žmonėms – kazeinas.

Šių saldumynų gamintojas – Danijos įmonė „Jacobsens Bakery Ltd.“. Į Lietuvą sausainius įvežė bendrovė „Maxima LT“.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai nedelsiant patikrino importuotoją. Paaiškėjo, kad visa gauta siunta (2,76 t – 18 432 vnt. dėžučių sausainių, sufasuotų po 150 g), buvo išplatinta į parduotuves. Prekybininkams buvo nurodyta surinkti iš rinkos šiuos blogai paženklintus daniškus saldumynus.

Pasak VMVT pranešimo, vartotojai, įsigiję daniškų sausainių, gali juos grąžinti prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.