Sukūrė užburiantį filmuką apie Aukštaitiją: verta pažiūrėti

Anykščiai gegužės 13-ąją, penktadienį, skelbia vasaros turizmo sezono pradžią. Vasarą šis gražus Lietuvos kampelis pasitinka pristatydamas filmuką apie turizmo galimybes Anykščiuose. „Norėjome parodyti pačius gražiausius kampelius.

Atidarius lajų taką praėjusį rugpjūtį, Anykščius per porą mėnesių aplankė apie 100 tūkst. žmonių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Atidarius lajų taką praėjusį rugpjūtį, Anykščius per porą mėnesių aplankė apie 100 tūkst. žmonių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

May 13, 2016, 1:09 PM, atnaujinta May 25, 2017, 6:18 PM

Tai Medžių lajų takas, kuris pripažintas jau visame pasaulyje. Dėmesio vertas ir kairysis Šventosios krantas, ir „Cosmos“ paukščių takas, ir „SPA Vilnius Anykščiai“. Pas mus tikrai yra ką pamatyti, ką nuveikti“, – sakė Anykščių rajono savivaldybės atstovė Adelė Aglinskaitė.

Prieš kelerius metus Anykščiuose pagrindinis turistų traukos objektas buvo Puntuko akmuo. Jį per keturis turizmo mėnesius aplankydavo 16 tūkstančių žmonių.

Atidarius lajų taką praėjusį rugpjūtį, Anykščius per porą mėnesių aplankė apie 100 tūkst. žmonių. Bent jau tiek nusipirko įėjimo į nacionalinį parką bilietus.

Ypač didelės turistų apgulties šis miestas sulaukė per Žolinę. Rugpjūčio viduryje čia nebuvo vietos, kur koją padėti, o tokių automobilių spūsčių Anykščiai dar nebuvo regėję. Tuomet per vieną dieną medžių lajų taku praėjo apie 8,5 tūkst. žmonių.

Anykščiai didžiuojasi, kad jų takas išskirtinis. Artimiausias panašus objektas – Čekijoje.

Skaičiuojama, kad čia sulaukiama 500 lankytojų darbo dieną, o penktadienį, šeštadienį, sekmadienį – netoli 8 tūkstančių.

Vienu metu ant vieno kvadratinio metro gali būti penki žmonės. Konstruktoriai nurodė, kad ant tako gali būti 500 lankytojų, o bokšte – 150 žmonių.

Tikimasi, kad priežiūrai pakaks pinigų, gaunamų iš regioninio parko lankytojo bilieto – jis atsieina 1 eurą, tačiau gausu tokių lankytojų, kurie net ir to nesusimoka.

Medžių lajų tako projektas atsiėjo 2,7 mln. eurų iš ES fondų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.