Aukcione parduodamo LJL laivo „Venta“ kainą gali tekti mažinti

Bankrutuojančios laivybos

Teismui pernai gruodį iškėlus bankroto bylą LJL, skelbta, kad įmonės įsiskolinimai spalio pabaigoje viršijo 22,5 mln. eurų<br>V.Balkūno nuotr.
Teismui pernai gruodį iškėlus bankroto bylą LJL, skelbta, kad įmonės įsiskolinimai spalio pabaigoje viršijo 22,5 mln. eurų<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-03 09:06, atnaujinta 2017-05-23 05:04

Tai biudžetui atneš mažiausiai 2 mln. eurų nuostolį, mat aukcione šiuo metu už 1,3 mln. eurų parduodamas laivas yra įkeistas už bendrą 3,5 mln. eurų valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ bei Smiltynės perkėlos paskolą, rašo „Verslo žinios“.

„Dėl „Ventos“ varžytinėse interesantų buvo, bet kol kas jokių statymų nėra. Požymiai tokie, kad kainą gali tekti dar mažinti“, – sakė LJL bankroto administratorius Dalius Volskis.

„Venta“ įkeista pagrindine LJL akcininke pernai spalį tapusiai bendrovei „Lietuvos geležinkeliai“, kuri sunkumų turinčiai įmonei dar pernai gegužę paskolino 3 mln. eurų, ir Smiltynės perkėlai, LJL suteikusiai trumpalaikę 0,5 mln. eurų paskolą.

BNS jau rašė, kad gegužės pradžioje už 4,42 mln. eurų buvo parduoti du LJL laivai – „Voruta“ ir „Romuva“, o kovo pabaigoje – už 1,75 mln. eurų – „Deltuva“. Visi minėti laivai buvo įkeisti didžiausiam LJL kreditoriui SEB bankui. Šiuo metu taip pat dar ieškoma pirkėjo penktajam LJL laivui „Raguva“, kuris taip pat yra įkeistas SEB bankui.

Klaipėdos apygardos teismas gegužės pabaigoje pripažino LJL bankrutavusia ir leido pradėti įmonės likvidavimo procesą.

Teismui pernai gruodį iškėlus bankroto bylą LJL, skelbta, kad įmonės įsiskolinimai spalio pabaigoje viršijo 22,5 mln. eurų, iš kurių 12,814 mln. eurų – SEB banko paskolos likutis, o skola darbuotojams – 1,54 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?