Pasikeitus pašto tarifams, bankrutuoja „Greitasis kurjeris“

[[ge:lrytas:lrytas:1337642]]

Nuo šių metų Lietuvos paštas savo verslo klientams pradėjo taikyti naują kainodarą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nuo šių metų Lietuvos paštas savo verslo klientams pradėjo taikyti naują kainodarą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-06 15:17, atnaujinta 2017-05-22 20:22

Praėjusią savaitę įsigaliojo gegužės pradžioje priimta Vilniaus apygardos teismo nutartis dėl bankroto bylos iškėlimo, BNS patvirtino įmonės bankroto administratorius Andrius Grigalauskas. 

„Esame pasiėmę visus dokumentus ir plačiai realių bankroto priežasčių komentuoti negaliu. Pirminė priežastis yra dėl pasikeitusių Lietuvos pašto tarifų“, – BNS sakė A.Grigalauskas. 

Anot jo, iškelti bankrotą prašė „Greitojo kurjerio“ akcininkai ir įmonės vadovė Lauryna Gedvilaitė. Įmonės vadovė balandį portalui lrytas.lt sakė, kad pagrindinė bankroto priežastis yra nauja Lietuvos pašto kainodara. 

Nuo šių metų Lietuvos paštas savo verslo klientams pradėjo taikyti naują kainodarą, pagal kurią siuntimo paslaugų kaina priklauso nuo išsiųstų siuntų skaičiaus bei vietos, kur pristatoma siunta. Paslaugas 70-yje Lietuvos miestų ir miestelių teikęs „Greitasis kurjeris“ pristatinėdamas korespondenciją į mažas gyvenvietes naudojosi Lietuvos pašto paslaugomis. 

Pati bendrovė savo svetainėje praneša, kad paslaugų teikimą sustabdė nuo šių metų balandžio. 

Lietuvos darbo birža (LDB) BNS informavo, kad gegužę dėl bankroto „Greitasis kurjeris“ įspėjo visus 418 savo darbuotojų. Pasak įmonės bankroto administratoriaus, visi darbuotojai bus atleisti birželio 9 dieną. 

„Per birželį renkame visus kreditorinius reikalavimus, daug dokumentų turime susitvarkyti dėl darbuotojų atleidimo. Surinkę visą informaciją, kreipsimės į teismą, tvirtinsime kreditorinius reikalavimus“, – kalbėjo A.Grigalauskas. 

„Greitojo kurjerio“ bankroto administratorius teigė kol kas negalintis tiksliai pasakyti visų įmonės įsiskolinimų. 

Naujausiais Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) duomenimis, pagal korespondencijų kiekį „Greitasis kurjeris“ rinkoje buvo antras (5,2 proc. rinkos), o rinkoje dominavo Lietuvos paštas (85,1 proc.). 

„Greitasis kurjeris“ dar 2013 metų liepą apkaltino Lietuvos paštą piktnaudžiavimu dominuojančia padėtimi ir esą pasiūlytais nesąžiningiais tarifais. Tuomet ginčą pradėjo nagrinėti RRT, taip pat buvo kreiptasi į Konkurencijos tarybą, tačiau pastaroji atsisakė pradėti tyrimą. 

Portalo lrytas.lt teigimu, dėl nuo šių metų įsigaliojusių tarifų į Konkurencijos tarybą „Greitasis kurjeris“ kreipėsi ir pernai rudenį, tačiau taryba iki šiol nenusprendė, ar pradėti tyrimą. 

„Greitasis kurjeris“ veiklą pradėjo 2007 metais. Registrų centro duomenimis, 100 proc. „Greitojo kurjerio“ akcijų priklauso Verslo spaudos centrui, kurį lygiomis dalimis valdo Nerijus Žygelis ir L.Gedvilaitė. 2015 metais, palyginti su 2014-aisias, įmonės apyvarta sumenko 4 proc. iki 2,9 mln. eurų, bendrovė patyrė 108,1 tūkst. eurų grynųjų nuostolių (2014 metais – 18,8 tūkst. eurų pelno).

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.