A.Landsbergienės mokyklos pastatas vėl parduodamas

„Lietuvos energijos“ įmonė

Pagal „NT Valdų“ ir Karalienės Mortos mokyklos 2013 metų balandį pasirašytą sutartį, patalpos mokyklai nuomojamos iki 2023 metų balandžio.<br>D.Umbraso nuotr.
Pagal „NT Valdų“ ir Karalienės Mortos mokyklos 2013 metų balandį pasirašytą sutartį, patalpos mokyklai nuomojamos iki 2023 metų balandžio.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2016, 4:04 PM, atnaujinta May 21, 2017, 2:00 PM

Pastato pradinė pardavimo kaina sumažinta nuo 1,94 mln. (su PVM) iki 1,86 mln. eurų.

„Lietuvos energijos“ Korporatyvinės komunikacijos tarnybos direktorė Ernesta Dapkienė BNS sakė, kad parduodamas visas kompleksas – tiek mokyklai išnuomotos, tiek kitos patalpos.

„Ten yra mūsų patalpos, mūsų nekilnojamasis turtas, ir mes esame tokį sprendimą priėmę. Tas pats buvo pardavinėjama praėjusį kartą, taip pat ir dabar darome“, – aiškino E.Dapkienė.

Jos teigimu, su mokyklos valdytojais planuojamas patalpų pardavimas yra suderintas; „Kiek aš žinau, yra suderinta viskas su nuomininku, nuomininkas yra informuotas“.

Pagal „NT Valdų“ ir Karalienės Mortos mokyklos 2013 metų balandį pasirašytą sutartį, patalpos mokyklai nuomojamos iki 2023 metų balandžio.

Preliminarioje sutartyje, kuri būtų sudaryta su būsimu patalpų pirkėju, nurodyta, kad jis turės įsipareigoti vykdyti dabartines nuomos sutartis. Jis taip pat turės „susilaikyti nuo bet kokių su nuomininkais sudarytose sutartyse nenumatytų veiksmų, kurie blogintų nuomininkų padėtį“.

Bendrovės „Vaikystės sodas“ komunikacijos vadovė Jolita Macelytė BNS sakė, kad mokyklos valdytojai nesvarstė klausimo, kad galėtų patys įsigyti patalpas.

„NT Valdos“ planavo Gervėčių gatvėje pastatyti ir A.Landsbergienės mokyklai išnuomoti papildomas patalpas, tačiau šių planų pavasarį atsisakė, kai dėl preliminarios patalpų nuomos sutarties Seimas Valstybės kontrolei nurodė atlikti auditą. Valstybės kontrolė vėliau paskelbė, kad pažeidimų dėl sutarties nenustatė, tačiau Valstybės kontrolės 6-ojo audito departamento direktorė Sigita Rojutė sakė, kad šis atvejis atskleidė sistemines valstybės turto valdymo spragas.

Aukcionas, kuriame „NT valdos“ iš viso siūlys įsigyti 35 objektus įvairiuose šalies miestuose už pradinę daugiau nei 13,5 mln. eurų (be PVM) kainą, vyks liepos 19 dieną.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.