1992 m. svarą „pražudęs“ G.Sorosas iš „Brexit“ ir vėl uždirbo

Investuotojas Georges'as Sorosas, išgarsėjęs tuo, kad 1992 m. „pražudė“ svarą, prieš Britanijos referendumą dėl šios valiutos nesilažino. Nepaisant to, iš „Brexit“ uždirbti jam pavyko, praneša „Reuters“.

Džordžas Sorosas išgarsėjo 1992 m., per vadinamąjį Juodąjį trečiadienį, kai vos nenuvarė Anglijos banko į bankrotą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Džordžas Sorosas išgarsėjo 1992 m., per vadinamąjį Juodąjį trečiadienį, kai vos nenuvarė Anglijos banko į bankrotą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2016, 9:11 PM, atnaujinta May 20, 2017, 11:42 AM

G. Sorosas išgarsėjo 1992 m., per vadinamąjį Juodąjį trečiadienį, kai vos nenuvarė Anglijos banko į bankrotą. Būdamas įsitikinęs, kad svaras yra pervertintas, jis ėmė skolintis svarus ir keisti juos į kitas valiutas.

Savo nuomonę išsakęs viešai, G.Sorosas sukėlė tikrą chaosą. Finansų rinkos reagavo žaibiškai - Europos centrinis bankas turėjo paremti Britanijos valiutą, o šalies bankas net buvo priverstas išimti svarą iš Europos valiuotos sistemos ir jį devalvuoti. Juodojo trečiadienio metu G.Sorosas uždirbo apie 1 milijardą dolerių.

Tačiau artėjant referendumui dėl Anglijos išstojimo iš ES, G.Sorosas, agituojantis už likimą bendrijoje, svarais nespekuliavo.

„G.Sorosas nespekuliavo svaru tuo pačiu metu, kai agitavo už Anglijos likimą Europos Sąjungoje. Tačiau dėl to, kad investuodamas jis paprastai yra linkęs akcijas pardavinėti, o ne jas pirkti, iš „Brexit“ jis vis tiek uždirbo“, – sakė G.Soroso atstovas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.