Taromatais naudojamasi rekordiškai gausiai

Naujausia statistika rodo, kad taromatuose per pirmuosius penkis mėnesius surinkta perpus daugiau pakuočių nei planuota. Tuo metu aplinkosaugos specialistai sako, kad pastebimai mažėja pakelėse išmestų tuščių plastikinių pakuočių.

Taromatus administruojanti įmonė sako, kad ši sistema prigijo todėl, kad ji patogi, taromatai stovi prie prekybos centrų, į juos galima mesti ir didesnį kiekį pakuočių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Taromatus administruojanti įmonė sako, kad ši sistema prigijo todėl, kad ji patogi, taromatai stovi prie prekybos centrų, į juos galima mesti ir didesnį kiekį pakuočių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT RADIJAS, LRT.lt

2016-07-12 10:36, atnaujinta 2017-05-19 03:56

Taromatų sistema šalyje veikia nuo vasario. Per tą laiką stiklinių, plastikinių bei metalinių pakuočių surinkta apie 130 milijonų. Tai yra perpus daugiau nei tikėtasi, kai sistema pristatyta.

Vien birželį surinkta daugiau kaip 50 milijonų pakuočių. Tai tiek pat, kiek per visus pirmuosius taromatų veiklos metus Estijoje.

Taromatus administruojanti įmonė sako, kad ši sistema prigijo todėl, kad ji patogi, taromatai stovi prie prekybos centrų, į juos galima mesti ir didesnį kiekį pakuočių.

Skaičiuojama, kad devynios iš dešimties pakuočių grįžta per taromatus. Pastebima, kad vasarą pakuočių grąžinimas gerokai išauga kurortuose.

Tuo metu aplinkosaugininkai sako, kad pradėjus veikti taromatų sistemai, sumažėjo stiklinių bei plastikinių atliekų pakelėse bei miškuose, nes net jei poilsiautojai jas palieka, ieškantieji uždarbio pakuotes surenka ir vėliau priduoda.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.