Kam reikalingi taksofonai, kuriais niekas nesinaudoja?

Ką daryti, jei netyčia namuose pamiršote mobilųjį telefoną ar juo negalite pasinaudoti? Tenka prisiminti taksofonus. Bet net trečdalio Kaune esančių šių aparatų niekas nepaliečia mėnesių mėnesiais.

Kauniečiai vis dar gali pasinaudoti taksofonais, bet tai daro labai retai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauniečiai vis dar gali pasinaudoti taksofonais, bet tai daro labai retai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Jul 31, 2016, 2:31 PM, atnaujinta May 17, 2017, 7:10 AM

Judresnėse Kauno gatvėse, aikštėse ir kai kuriose degalinėse vis dar galima užtikti taksofonų. Tokie istorija dvelkiantys telefono aparatai veikia ir miesto gydymo įstaigose, bendrabučiuose. Jie yra pritaikyti neįgaliesiems.

Iš viso Kaune galima pasinaudoti 144 taksofonais.

Už taksofonus atsakingos „Teo“ atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis sakė, kad ši paslauga nyksta visame pasaulyje. 9 Europos Sąjungos šalys jų jau atsisakė.

Nors paslauga ir Lietuvoje yra nuostolinga, bendrovė privalo ją teikti, nes tai daryti įpareigoja universaliųjų elektroninių ryšių paslaugų teikimo taisyklės.

„Taksofonų tinklo nebeplečiame. Prižiūrime esamus aparatus. Iš atokių miesto vietų, kur jie nepopuliarūs, aparatus perkeliame į judresnes vietas“, – sakė A.Stasiulaitis.

Kaune taksofonais naudojasi tik 0,9 procento gyventojų. Iš trečdalio aparatų per mėnesį neskambina niekas. Iš tų, kuriais kauniečiai naudojasi, per mėnesį vidutiniškai skambinama 7–8 kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.