Naujas Rusijos koziris turistams vilioti

2017 m. Rusijoje bus įvedama neapmokestinamo pirkimo („tax free“) sistema. Užsieniečiai galės susigrąžinti 18 proc. pridėtinės vertės mokestį, jei išvežamų prekių kaina bus ne mažesnė nei 10 tūkst. rublių.

Nupigęs rublis ir galimybė susigrąžinti dalį mokesčių. Tikimasi, kad tai pritrauks užsieniečių į Rusiją.
Nupigęs rublis ir galimybė susigrąžinti dalį mokesčių. Tikimasi, kad tai pritrauks užsieniečių į Rusiją.
Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka („Lietuvos rytas“)

Aug 3, 2016, 9:22 AM, atnaujinta May 17, 2017, 1:28 AM

2017-ųjų sausį–birželį neapmokestinamo pirkimo sistema veiks kaip eksperimentas – jis apims penkis didelius Rusijos prekybos centrus. O nuo liepos 1-osios naujoji tvarka turėtų įsigalioti visur.

Bandomajame projekte turėtų dalyvauti trys Rusijos miestai, kuriuose yra didelių prekybos kompleksų. Tai Maskva, Sankt Peterburgas ir Kazanė.

Rusija kol kas derasi su tarptautiniais neapmokestinamo apsipirkimo sistemos operatoriais „Global Blue“ ir „Premier Tax Free“ („Fintrax“).

„Turime išsirinkti operatorių ir suprasti, kaip veiks sistema, – per agentus, kurie padės administruoti mokesčius, ar tiesiogiai“, – kalbėjo pramonės ir prekybos ministras Viktoras Jevtuchovas.

Tiems, kurie norės įsitraukti į šį projektą, teks gauti ministerijos išduodamus sertifikatus.

Rusijos finansų ministerija nesidžiaugia tokia naujove, mat dėl jos sumažės biudžeto pajamos, juk iki šiol visas surenkamas pridėtinės vertės mokestis (PVM) patekdavo į valstybės aruodą.

Tačiau Rusijos vyriausybėje manoma, kad galimybė susigrąžinti 18 proc. PVM trauks užsieniečius vykti į šią šalį apsipirkti. Tai esą būsiąs dar vienas argumentas skristi pirkinių į Rusiją – greta nupigusio rublio.

„Mažesnes pajamas iš PVM kompensuos išaugusio parduotuvių pelno mokesčiai“, – mano ekonomikos ekspertas Aleksandras Deriuginas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.