Kariuomenės vadas sieks atgauti pinigus už „auksines“ šakutes

Penktadienį Lietuvos kariuomenės vadovybė pranešė, kad atsižvelgdama į 2016 m. rugpjūčio 31 d. gautą Viešųjų pirkimų tarnybos raštą, „imasi ryžtingų veiksmų“, susijusių su lauko virtuvės įrangos pirkimu iš UAB „Nota bene“.

„Sieksime grąžinti pardavėjui visas įsigytas prekes ir atgauti už jas sumokėtus pinigus“, – sakė Lietuvos kariuomenės vadas.
„Sieksime grąžinti pardavėjui visas įsigytas prekes ir atgauti už jas sumokėtus pinigus“, – sakė Lietuvos kariuomenės vadas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2016, 4:44 PM, atnaujinta May 14, 2017, 5:15 AM

Minėtame Viešųjų pirkimų tarnybos rašte reikalaujama nutraukti niekine pripažintiną 2014 m. spalio 1 d. su UAB „Nota Bene“ sudarytą preliminariąją sutartį dėl lauko virtuvių atsarginių dalių ir agregatų įsigijimo.

Nepaisant to, Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas ketina imtis ir daugiau veiksmų.

„Preliminariosios pirkimo sutarties nutraukimas įpareigoja spręsti ir restitucijos – šalių sugrąžinimo į pradinę padėtį – klausimus. Todėl nusprendžiau inicijuoti procedūras, kad negaliojančia būtų pripažinta ne tik 2014 m. spalio 1 d. su UAB „Nota bene“ sudaryta preliminarioji lauko virtuvės įrangos pirkimo sutartis už 1,6 mln. eurų, tačiau ir jos pagrindu 2014 m. spalio 8 d. sudaryta tikroji sutartis už 175 tūkst. eurų. Be to, sieksime grąžinti pardavėjui visas įsigytas prekes ir atgauti už jas sumokėtus pinigus“, – sakė Lietuvos kariuomenės vadas. Jei UAB „Nota Bene“ nesutiks su sutarčių pripažinimo negaliojančiomis pasekmėmis ir nesugrąžins sumokėtų lėšų, Lietuvos kariuomenė ketina nedelsiant kreiptis į teismą dėl šių lėšų išieškojimo teismine tvarka.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.