VMI pradėjo testuoti elektronines finansinių duomenų sistemas

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) kartu su verslo įmonėmis penktadienį, rugsėjo 23-iąją, pradėjo testuoti Išmaniosios mokesčių administravimo sistemos (i.MAS) elektroninius PVM sąskaitų faktūrų (i.SAF) ir elektroninių važtaraščių (i.VAZ) posistemius.

Elektroninė mokesčių sistema ir jos posistemės bus testuojamos savaitę – iki rugsėjo 30-osios.<br>D.Umbraso nuotr.
Elektroninė mokesčių sistema ir jos posistemės bus testuojamos savaitę – iki rugsėjo 30-osios.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2016, 1:50 PM, atnaujinta May 12, 2017, 5:03 AM

Beveik savaitę truksiantis testavimas padės mokesčių mokėtojams sklandžiau pasirengti PVM sąskaitų faktūrų ir važtaraščių duomenų teikimui nuo spalio 1 d.

VMI ir partneriai (sistemų kūrėjai) atidžiai stebi testavimo procesą, daro įvairius pakeitimus, kad sistemos veiktų stabiliai ir tolygiai.

„i.SAF ir i.VAZ testavimo darbai parodys galimas sistemų klaidas, greitaveikos pajėgumus. Pastebime, kad kol kas ne visi vartotojai gali sėkmingai prisijungti ir išbandyti programas, matome ir fiksuojame koreguotinus sistemų veikimo parametrus.

Norime pažymėti, kad testavimo darbai tam ir skirti, kad galėtume laiku ištaisyti klaidas, todėl mokesčių mokėtojų, negalinčių laikinai prisijungti prie programų, prašome tą bandyti padaryti vėliau“, – sako I.SAF ir i.VAZ posistemių sukūrimo projekto vadovė Virginija Ginevičienė, akcentuodama, kad visi verslo pastebėjimai yra laukiami ir vertinami.

VMI primena, kad nuo spalio 1 dienos visi šalies PVM mokėtojai apmokestinamieji asmenys Mokesčių inspekcijai elektroniniu būdu kas mėnesį arba kas pusmetį (priklausomai, nuo turimo mokestinio laikotarpio) turės pateikti PVM sąskaitų faktūrų tam tikrus duomenis (prekių ar paslaugų kiekius, sumą, pirkėjo duomenis ir pan.).

Krovinį vežančios kompanijos turės informuoti administratorių apie krovinio siuntėjo/gavėjo/vežėjo pavadinimą ir kodą, krovinio išsiuntimo datą ir laiką, pakrovimo ir iškrovimo adresą, kiekius ir kitą informaciją, nurodomą krovinio važtaraštyje.

„i.SAF ir i.VAZ posistemių testavimas – itin svarbus pasirengimo naujam VMI ir mokesčių mokėtojų bendravimo būdui etapas.

Norime, kad mokesčių mokėtojai iš anksto įvertintų i.MAS portalo aplinką ir funkcionalumus, pabandytų pateikti reikiamus duomenis bei informuotų VMI apie pastebėtus trūkumus. Suprantame, kad mokesčių mokėtojai turi nedaug laiko pasiruošti naujoms mokestinėms prievolėms, todėl VMI jau dabar nori akcentuoti, kad nebus jokių baudų ar kitų sankcijų dėl netyčinių klaidų ar vėlavimo“, – i sako I.SAF ir i.VAZ posistemių sukūrimo projekto vadovė Virginija Ginevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.