Pasaulyje auga pieno produktų kaina

Jungtinių Tautų Maisto ir žemės

Europos Komisijos duomenimis, šių metų rugpjūtį, palyginti su liepa, Europos Sąjungoje padidėjo kai kurių pieno gaminių vidutinės pardavimo kainos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Europos Komisijos duomenimis, šių metų rugpjūtį, palyginti su liepa, Europos Sąjungoje padidėjo kai kurių pieno gaminių vidutinės pardavimo kainos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

2016-09-30 14:32, atnaujinta 2017-05-11 17:30

Pieno gaminių kainų indeksas rugpjūtį, palyginti su liepa, padidėjo 12,3 proc. ir sudarė 154,6 punkto. Tai didžiausia šio indekso reikšmė nuo šių metų pradžios.

Palyginti su 2015 m. rugpjūčiu, indeksas padidėjo apie 14,1 proc. Šiam indekso augimui įtakos turėjo visų pieno gaminių, įtrauktų į indekso skaičiavimą (sūrio, sviesto, nugriebto ir nenugriebto pieno miltelių) kainų padidėjimas ir žalio pieno gamybos sumažėjimas Europos Sąjungos šalyse ir Australijoje.

Europos Komisijos duomenimis, šių metų rugpjūtį, palyginti su liepa, Europos Sąjungoje padidėjo kai kurių pieno gaminių vidutinės pardavimo kainos. Išrūgų miltelių kainos vidutiniškai paaugo 20,5 proc. (iki 0,8 EUR/kg), sviesto – 10,4 proc. (iki 3,3 EUR/kg), nenugriebto pieno miltelių – 6,4 proc. (iki 2,4 EUR/kg), nugriebto pieno miltelių – 4,41 proc. (iki 1,8 EUR/kg).

Tinklapio produktukainos.lt duomenimis, per pastarąją savaitę pagrindinių pieno produktų kainos Lietuvoje iš esmės nepasikeitė – šiek tiek pabrango tik varškė. Tačiau ekspertai neabejoja, kad didėjant pieno supirkimo kainos kils ir galutinių produktų kainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.