Oro uostai ir klasteris „Airport Inno Lab“ plėtos inovacijų kūrimą

Inovacinis klasteris „Airport

Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Skaičiuojama, kad investicijos į „Airport Inno Lab“ atneš apčiuopiamos naudos tiek Lietuvos, tiek ES gyventojams, nes klasterio veikla prisidės prie mokslinėmis žiniomis grindžiamos ekonomikos kūrimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Skaičiuojama, kad investicijos į „Airport Inno Lab“ atneš apčiuopiamos naudos tiek Lietuvos, tiek ES gyventojams, nes klasterio veikla prisidės prie mokslinėmis žiniomis grindžiamos ekonomikos kūrimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 24, 2016, 10:05 AM, atnaujinta May 10, 2017, 8:06 AM

„Šiuo metu „Airport Inno Lab“ nagrinėja problematiškiausias oro uostų sferas, kurioms vėliau kursime inovacijas. Kol kas aiškios dvi sritys – keleivių srautų ir keleivių bagažo robotizuotas valdymas. Planuojame, kad ir šių sričių produktų kūrimui pretenduosime į ES SF paramą“, – teigia Lietuvos oro uostų Strateginės plėtros departamento direktorius Jonas Kazėnas.

Tuo tarpu ES SF investicija, kaip numatoma, bus skirta klasterio veiklai stiprinti, o tai padės užmegzti ir plėtoti ryšius su didžiausiomis inovacinėmis įmonėmis Lietuvoje ir už jos ribų. Klasterio veiklos stiprinimas apims jo žinomumo didinimą Lietuvoje ir užsienyje. Tai padės „Airport Inno Lab“ pritraukti naujų narių, kurių pagalba formuosis platesnis klasterio kompetencijų portfelis. Taip pat bus stiprinami vidiniai partnerių ryšiai, užtikrinsiantys sklandų narių bendradarbiavimą kuriant naujus produktus, ieškant užsienio rinkų bei efektyviai valdant bendrą infrastruktūrą.

Skaičiuojama, kad investicijos į „Airport Inno Lab“ atneš apčiuopiamos naudos tiek Lietuvos, tiek ES gyventojams, nes klasterio veikla prisidės prie mokslinėmis žiniomis grindžiamos ekonomikos kūrimo, ir, žinoma, pasiūlys visuomenei naudingų inovatyvių produktų.

„Airport Inno Lab“ jungia įvairias verslo ir mokslo įstaigas, įskaitant Lietuvos oro uostus, Vilniaus Gedimino technikos universitetą (VGTU), technologijų įmonę „Rubedo sistemos“, tarptautinės robotikos įmonę „Blue Ocean Robotics“, aukštųjų technologijų startuolį „Žvelk aukščiau“ ir programinės įrangos įmonę „FrontIT“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.