Negalintiems gyventi be kavos – geros naujienos

Atskleista, kurioje šalyje puodelį kavos galima įsigyti pigiausiai, o kurioje tektų pakloti nemenką sumelę. Tokį tyrimą atliko Didžiosios Britanijos specialistai, kuriems besiaiškinant kavos kainą teko nukeliauti net 16 tūkst. kilometrų.

Du pagrindiniai Brazilijos miestai Rio de Žaneiras ir San Paulas puikuojasi pigiausios kavos sąrašo viršuje ir yra patraukliausi kavos kainomis. Vidutiniškai puodelis kavos pirkėjui kainuoja apie 85 pensų, tai yra apie 99 euro centus.<br>123rf nuotr.
Du pagrindiniai Brazilijos miestai Rio de Žaneiras ir San Paulas puikuojasi pigiausios kavos sąrašo viršuje ir yra patraukliausi kavos kainomis. Vidutiniškai puodelis kavos pirkėjui kainuoja apie 85 pensų, tai yra apie 99 euro centus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2016, 7:39 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:38 PM

Du pagrindiniai Brazilijos miestai Rio de Žaneiras ir San Paulas puikuojasi pigiausios kavos sąrašo viršuje ir yra patraukliausi kavos kainomis. Vidutiniškai puodelis kavos pirkėjui kainuoja apie 85 pensų, tai yra apie 99 euro centus.

Tarptautinė biuro valdymo būstinė Berlyne „Service Partner ONE“ nustatė, kad londoniečiai už kavą „Starbucks“ kavinėje vidutiniškai moka daugiau nei 2,8 svaro, tai yra apie 3,3 euro.

Reikia priminti, kad Londonas yra laikomas vienu brangiausiu miestu Didžiojoje Britanijoje ir užimą 32 vietą pagal kainų indeksą visame pasaulyje. Tai reiškia, kad kainos Londone yra didesnės net 6,7 proc. nei visoje likusioje Didžiojoje Britanijoje.

Štai pigiausiai kavos Europoje galima atsigerti Milane ir Valensijoje. Pagal sudarytą pigiausios pasaulyje kavos sąrašą šie miestai užima ketvirtą ir septintą vietas.

Tuo tarpu europiečiams gyvenantiems Ženevoje, Kopenhagoje ir Ciuriche kava gali atsieiti ir nežmoniškus pinigus. Ten, vidutiniškai už kavą „Starbucks“ kavinėje gali tekti pakloti beveik 6 svarus, tai yra apie 7 eurus.

Taip pat tyrimas atskleidė, kad nors kavinėje kavos puodelio kainos visame pasaulyje skiriasi ženkliai, štai kavos kaina ją verdant namuose visur daugiau mažiau yra panaši.

Namuose geriamos kavos kaina, kaip ir perkant kavinėje, pigiausia yra Brazilijoje. Atitinkamai ši šalis kavos suvartoja daugiausiai, net 4.8 kg vienam asmeniui per metus.

Parengė Raminta Rakauskė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.