Konkurencijos taryba įtaria statybų bendroves karteliniu susitarimu

Penktadienį Konkurencijos taryba baigė tyrimą dėl bendrovių „Elmis“, „Ledevila“ ir „Vortex Capital“ galimai konkurenciją ribojusių veiksmų dalyvaujant viešuosiuose pirkimuose statybos ir įrengimo darbams pirkti. Tyrimas buvo pradėtas įtarus, kad tarp pirkime dalyvavusių ūkio subjektų buvo sudarytas draudžiamas susitarimas, rašoma tarybos pranešime spaudai.

R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2016, 4:26 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 10:20 AM

Konkurencijos tarybos preliminariu vertinimu, statybų veiklą vykdančios bendrovės „Elmis“, „Ledevila“ ir „Vortex Capital“, dalyvaudamos 2012 m. spalį Giedriaus Vito organizuotame statybos ir įrengimo darbų pirkime, galimai pateikė suderintus komercinius pasiūlymus ir taip pažeidė Konkurencijos įstatymo 5 straipsnio reikalavimus.

Tyrimo metu Konkurencijos tarybos siunčiamų dokumentų tiriamajam ūkio subjektui UAB „Elmis“ buveinės adresu ir registravimo adresu įteikti nepavyko, todėl pranešimas apie atliktą Tyrimą įteikiamas viešo paskelbimo būdu. Su pranešimu apie atliktą Tyrimą ir bylos medžiaga galima susipažinti Konkurencijos taryboje, adresu Jogailos g. 14, 01116 Vilnius, Konkurencijos tarybos darbo laiku.

Jeigu tiriamieji ūkio subjektai be pateisinamos priežasties per nurodytą terminą nepateiks paaiškinimų dėl Tyrimo išvadų, tai nebus kliūtis Konkurencijos tarybai skirti bylų nagrinėjimo posėdį ir nagrinėti bylą bei priimti Konkurencijos tarybos nutarimą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.