Traukiniai-vaiduokliai: jų gaudytojai gali pasigirti neįtikėtinu laimikiu

Po Didžiąją Britaniją važinėja traukiniai-vaiduokliai. Niekur nesužinosi jų tvarkaraščių, traukiniai važinėja keistomis valandomis ir stoja stotelėse, kuriose žmonių nebūna. Kam tokie vaiduokliai reikalingi, rašo „The Daily Mail“.

Dažniausiai traukiniuose vaiduokliuose yra tik du žmonės – vairuotojas ir kontrolierius.
Dažniausiai traukiniuose vaiduokliuose yra tik du žmonės – vairuotojas ir kontrolierius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2016, 10:33 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:20 PM

Nors skamba neįtikėtinai, traukinių kompanijos vaiduoklius įvairias maršrutais siunčia tam, kad sutaupytų pinigų. Jei bėgiais nebevažinėtų traukiniai, juos tektų uždaryti, o tai kompanijoms kainuotų nemažai pinigų bei laiko. Dėl to labiau apsimoka kurti trumpus maršrutus, kuriais niekas nevažinėja.

„Visiškai uždaryti traukinių liniją kainuoja daug pinigų. To galima išvengti, jei čia važinėja bent keli traukiniai, kad ir labai retai“, – pasakojo tinklaraštininkas Markas Smithas.

Plečiantis traukinių tinklui atsiranda vis daugiau linijų, kuriomis niekas nebevažinėja. Bet užtenka, kad bent kartą per savaitę čia pravažiuotų traukinys, kad ir visiškai tuščias, ir jos uždarinėti nereikia. Dažniausiai traukiniuose vaiduokliuose yra tik du žmonės – vairuotojas ir kontrolierius.

Anglijoje yra žmonių, kurie turi tikslą išbandyti visus šalies traukinių maršrutus. Traukiniai-vaiduokliai tokiems – tikras iššūkis.

„Kai kurie žmonės tiesiog gaudo tokius traukinius, nes nori išbandyti visus maršrutus. Kartais dėl to reikia keliauti juokingai trumpus atstumus tuščiais traukiniais. Jų dauguma kursuoja vos karą per savaitę, tad čia pakliūti – nelengva“, – pasakojo M.Smithas.

Du tokie smalsuoliai Timas ir Liza jau „pagavo“ net 50 traukinių-vaiduoklių.

Parengė Gintarė Valentinaitienė

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.