Judėjimą pirmyn simbolizuojančios burės – geriausiems ES fondų investicijų projektams

Vakar, birželio 29 d., Raudondvario dvare išdalinti „Europos burių“ apdovanojimai. Penki vakaro nugalėtojai: Valstybinio studijų fondo, Kupiškio rajono savivaldybės, Valstybinės mokesčių inspekcijos ir UAB „Deeper“ projektai. Pastarasis tapo vieninteliu, laimėjusiu du prizus – jis įvertintas ne tik savo nominacijoje, bet ir kaip mėgstamiausias atrankos komisijos projektas. 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2017, 2:02 PM


„Džiugu matyti didelį gyventojų įsitraukimą ir aktyvumą – tai, jog tarp geriausiai vertinamų projektų atsidūrė tiek mažesnių regionų, tiek ir inovatyvių bendrovių bei valstybinių institucijų projektai, įrodo, kad visuomenė domisi, mato bei vertina platų investicijų ir jų rezultatų mastą. ES investicijos neatpažįstamai pakeitė ir toliau keičia mūsų šalies veidą tiek užsienio investuotojų, tiek šalies gyventojų akyse“, - teigia finansų ministras Vilius Šapoka.


Geriausių Europos Sąjungos investicijų lėšomis vykdomų projektų renginyje įteikti penki apdovanojimai: „Už investicijas į žmogų“, „Už proveržį į užsienio rinkas“, „Už inovatyviausius sprendimus“ ir „Už šiuolaikiškos aplinkos kūrimą“. Taip pat daugeliui dalyvių netikėta buvo ir „Komisijas favoritas“ nominacija. 


„Už proveržį į užsienio rinkas“ ir komisijos favorito apdovanojimą laimėję UAB „Deeper“ 2013-aisiais sukūrė pirmą pasaulyje išmanų žvejybos sonarą. Bendrovė ES lėšas investavo į eksporto plėtrą ir šiuo metu į užsienio rinkas eksportuoja 97 proc. visos savo produkcijos. 


„ES investicijos suteikė galimybę padidinti mūsų išmanių produktų žinomumą visame pasaulyje ir užkariauti naujas rinkas – šiuo metu mūsų produktai yra parduodami daugiau nei 50 šalių. Be šių investicijų tikrai nebūtume tiek daug nuveikę – UAB „Deeper“ produktas yra sukurtas Lietuvoje, yra gaminamas Lietuvoje, idėja taip pat yra lietuviška – apie tai mes garsiai kalbame visur, kur dalyvaujame. Tikiuosi, jog mūsų pavyzdys įkvėps kitus verslininkus eiti į pasaulį ir rodyti save, nes nors ir esame maža šalis, bet galime tikrai daug“, – teigia „Deeper“ pardavimų direktorius Aivaras Bakanas.


Kupiškio rajono savivaldybė buvo įvertinta „Už šiuolaikiškos aplinkos kūrimą“. Gamybinės teritorijos, esančios Krantinės g. Kupiškio mieste, sutvarkymas ir prielaidų privačioms investicijoms sudarymas jau pritraukė investicijų. Veiklą joje netrukus pradės UAB „Domimaks“, sukursianti 150 naujų darbo vietų. 


„Šis apdovanojimas mums yra labai svarbus ir garbingas, kadangi esame mažas šiaurės rytų Lietuvos provincijos miestelis ir būti pastebėtiems bei įvertintiems, mums yra didžiulė garbė. Apdovanojimą į gimtąjį miestą aš tik parvešiu – jis priklauso visiems kupiškėnams, visiems žmonėms, kurie prisidėjo prie šio projekto, prie jo rengimo ir įgyvendinimo“, – dėkojo apdovanojimą atsiėmęs Kupiškio rajono savivaldybės meras Dainius Bardauskas .


„Už inovatyviausius sprendimus“ apdovanota VMI elektroninių sąskaitų faktūrų sistema (i.SAF). Sukurta sistema leidžia pateikti ir gauti PVM sąskaitų-faktūrų duomenis, o jos populiarumą įrodo daugiau kaip 90 mln. sąskaitų faktūrų, registruotų šioje sistemoje. 


Socialinėje nominacijoje „Už investicijas į žmogų“ laimėtoju tapo Valstybinis studijų fondas, vykdęs geresnio studijų prieinamumo žmonėms su negalia iniciatyvą. Jos metu aukštųjų mokyklų patalpos buvo pritaikytos neįgaliųjų poreikiams, darbuotojams pravesti specialūs apmokymai, o patiems studentams skiriamos specialios kasmėnesinės išmokos. 


Finalinį dvyliktuką atrinkusią ir UAB „Deeper“ savo simpatijų apdovanojimą įteikusią komisiją šiemet sudarė Kęstutis Jankauskas, Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) generalinio direktoriaus pavaduotojas, Giedrė Švedienė, Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) vykdomoji direktorė, Žygimantas Mauricas, ISM vadybos ir ekonomikos universiteto vyr. lektorius bei žurnalistas, „Žinių radijo“ laidų vedėjas Aurimas Perednis. 


Išsamiau su „Europos burių“ apdovanojimams atrinktais ir juos laimėjusiais projektais visi norintys gali ES investicijų svetainėje: https://esinvesticijos.lt/lt/europos-bures

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.