Pirkėjai išsižada vienkartinių pirkinių maišelių

Daugiau nei ketvirtadalis (26 proc.) šalies pirkėjų renkasi pirkinius susidėti į nuosavą, kaskart į parduotuvę atsinešamą daugkartinio naudojimo krepšį. Tai parodė prekybos tinklo "Iki" užsakymu bendrovės "Spinter tyrimai" atliktas tyrimas ir prekybininkų turimi duomenys.

 „Iki“ prekybos tinklo viešųjų ryšių vadovės Bertos Čaikauskaitės teigimu, plastikinių maišelių žmonės nebeperka ir dėl gamtos taršos, ir iš įpročio. <br> Asmeninio albumo nuotr.
 „Iki“ prekybos tinklo viešųjų ryšių vadovės Bertos Čaikauskaitės teigimu, plastikinių maišelių žmonės nebeperka ir dėl gamtos taršos, ir iš įpročio. <br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2017, 10:53 AM, atnaujinta Jul 26, 2017, 10:57 AM

Tiesa, didesnioji dalis (41 proc.) gyventojų pirkiniams vis dar dažniausiai naudoja prekybos centrų plastikinius maišelius.

"Iki" prekybos tinklo viešųjų ryšių vadovės Bertos Čaikauskaitės teigimu, plastikinių maišelių žmonės nebeperka ir dėl gamtos taršos, ir iš įpročio.

"Plastikinių pirkinių maišelių pardavimai mūsų prekybos tinklo parduotuvėse nuosekliai mažėja. Vertinant keletą paskutiniųjų metų, jų pardavimai mažėjo 7-10 proc. Neabejotinai dalis pirkėjų savo įpročius keičia vedini ekologiškesnio vartojimo paskatų. Kiti gi - daugiausiai vyresni pirkėjai - daugkartinio naudojimo krepšius naudoti yra įpratę nuo senų laikų", - sakė B. Čaikauskaitė.

Pasak jos, pirkėjai yra skatinami pirkti būtent daugkartinius maišelius. Siūlomos mažiau aplinkai kenksmingos alternatyvos - iš perdirbtų medžiagų pagaminti plastikiniai, taip pat ir specialūs popieriniai maišeliai. Be to, B. Čaikauskaitės teigimu, popieriniai maišeliai kaip alternatyva plastikiniams siūlomi ir prekybos tinklo parduotuvių konditerijos bei kepinių skyriuose įvairiems gaminiams be pakuočių įsidėti.

Atlikto tyrimo duomenimis, savo maišelius ir pirkinių krepšius į parduotuves atsinešti labiau yra linkusios moterys. Kaimo vietovių ir vyresni gyventojai taip pat labiau mėgsta pirkinius susikrauti į nuosavą medžiaginį ar kitokį daugkartinio naudojimo pirkinių maišelį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.