Rusai „Daktariškoje“ dešroje ieškos popieriaus ir arklienos

 Daktariška dešra – viena populiariausių dešrų Rusijoje. Tyrėjai dešros pirko Tverės, Vladimiro, Jaroslavlio, Permės srityse, taip pat Maskvoje ir Sankt Peterburge.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
 Daktariška dešra – viena populiariausių dešrų Rusijoje. Tyrėjai dešros pirko Tverės, Vladimiro, Jaroslavlio, Permės srityse, taip pat Maskvoje ir Sankt Peterburge.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2017, 2:41 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 10:02 PM

Rusijos kokybės tarnyba („Roskačestvo“) paskelbė pradedanti „Daktariškos“ dešros kokybės tyrimą – specialistai laboratorijoje aiškinsis, ar spėjimai, esą šiame produkte yra sojų ir popieriaus, pagrįsti. Taip pat laborantai dešroje ieškos arklienos ir šunienos.

Kaip skelbia „Roskačestvo“, didžiausiose Rusijos laboratorijose bus tiriama 30 įvairių gamintojų virtos dešros pavyzdžių. Mėginius laborantai tirs pagal 83 parametrus. Rezultatai bus paskelbti po kelių mėnesių.

Ekspertai aiškinsis, ar įvairiuose miestuose pirktoje dešroje yra sintetinių dažiklių, konservantų, sojų, krakmolo, celiuliozės, taip pat bus atliekamas tyrimas dėl paukščių, šunų ir arklių DNR.

„Daktariška“ dešra – viena populiariausių dešrų Rusijoje. Tyrėjai dešros pirko Tverės, Vladimiro, Jaroslavlio, Permės srityse, taip pat Maskvoje ir Sankt Peterburge.

„Sakoma, kad tai, kas gera, ne visuomet kainuoja daugiausiai. Tačiau siekiant sutaupyti nereikia elgtis absurdiškai. Tarkim, štai šiame šaldytuve galima rasti dešros už 35 rublius (0,5 euro). Vargu ar šiame gabale yra ko nors bent panašaus į mėsą“, – kartu su „Roskačestvo“ atstovais lankydamasis parduotuvėse kalbėjo vesti.ru žurnalistas.

Vėliau jis jos paragavo ir nutarė, kad skonis neprimena dešros.

„Naudojantis šiuolaikinėmis technologijomis galima pagaminti net mėsos skonio ir kvapo popierių. O vėliau tai parduodama itin taupiems“, – svarstė žurnalistas.

Kaip skelbia „Roskačestvo“, pagal Rusijos standartus, „Daktariškoje“ dešroje turėtų būti kiaulienos, jautienos, vandens, vištų kiaušinių, karvės pieno, druskos, cukraus arba gliukozės, muskato riešutų arba kardamono, askorbo rūgšties arba natrio askorbato, konservanto natrio nitrito.

Tačiau įmonėms leidžiama gaminti „Daktarišką“ dešrą ir pagal savo susikurtą receptūrą. Taip parduotuvių šaldytuvuose atsirado dešra „Daktariška ypatingoji“, „Sostinės daktariška“, „Mėgstamiausia daktariška“.

„Roskačestvo“ pirkėjus įspėjo, kad pirkdami dešrą patikrintų jos galiojimo laiką, taip pat kad paisytų kainos: anot inspektorių, tikra „Daktariška“ dešra negali kainuoti pigiau nei 200 rublių (2,95 euro) už kilogramą.

Kaip skelbia vesti.ru, vėliau laborantai imsis ir pieninių dešrelių tyrimo.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.