Abipusė nauda – tobulėjantys ir kvalifikuoti darbuotojai

Populiarus įsitikinimas, jog mokslai baigiasi sulig universiteto diplomo įteikimu, šiais laikais praranda savo aktualumą. Tuo įsitikinęs statybų paslaugas teikiančios įmonės „Tvirta“ direktorius Andrius Mačiulis. Jo teigimu, darbuotojų mokymas leidžia įmonės viduje užsiauginti puikius specialistus ir suburti ambicingą komandą.

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 20, 2017, 12:06 PM

Susidūrė su kvalifikuotų specialistų stygiumi

Utenos rajone įsikūrusi bendrovė „Tvirta“ vykdo įvarius statybos darbus: griauna ir tiesia kelius, įrenginėja bei remontuoja miestų inžinierinius tinklus, atlieka kitus su statybomis susijusius darbus. Šiuo metu įmonėje dirba 35 darbuotojai, tačiau, kaip ir visas statybų sektorius, „Tvirta“ susiduria su specialistų stygiumi.

Anot A. Mačiulio, žmonių, išmanančių statybų amatą, rinkoje labai mažai, todėl jie labai vertinami. Spręsti kvalifikuotų darbuotojų trūkumo problemą įmonės gali dviem būdais – padidinti kvalifikuotų specialistų kiekį darbo rinkoje arba bandyti privilioti darbuotojus iš kitų įmonių: „Visuomet galima rinktis, ar investuoti į naujų darbuotojų žinias, ar bandyti persivilioti pas konkurentus dirbančius žmones. Mūsų įmonei priimtinesnis pirmasis variantas – taip padedame ne tik sau, bet investuojame į geresnes darbuotojo ateities perspektyvas“, – sako įmonės direktorius.

Investuos į žmogiškuosius išteklius

Pasak A. Mačiulio, statybų darbų kokybę lemia darbininkai, todėl investuoti į jų kvalifikaciją būtina. Juolab, kad fizinį darbą keičiant išmanesnei technikai mokymai darosi vis aktualesni.

Naudodamasi Ūkio ministerijos administruojama Europos Sąjungos (ES) investicijų priemone „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“ įmonė ketina apmokyti dalį savo darbuotojų, suteikiant jiems kvalifikaciją ar patobulinant turimus įgūdžius. „Tvirta“ jau dabar svarsto galimybę teikti paraišką ir kitų darbuotojų mokymams, kai tik bus paskelbtas naujas kvietimas.

Organizuojant mokymus atsižvelgiama į darbuotojo ateities planus ir vidinę motyvaciją. „Dažniausiai investuojame į specialisto mokymus, jeigu jis ketina likti rinkoje bent 3 – 5 metus“, – tvirtina pašnekovas.

„Tvirta“ finansavimą gavo specialistų, dirbančių su asfalto volais, mokymams. Jeigu įmonei gerai seksis, bus siekiama apmokyti ir kitus darbuotojus: frezos operatorius, greideristus: „Tiesiant kelius dirba įvairių specialistų komanda, todėl reikia, kad visi darbuotojai būtų aukštos kvalifikacijos. Dalį lėšų skiriame patys, o kita dalis finansuojama pagal ES investicijų priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“, – pasakoja A. Mačiulis.

Pasinaudojusios šia priemone įmonės gali gauti finansavimą praktiniams darbuotojų mokymams kvalifikacijai įgyti ar tobulinti. Kvietimas įmonėms teikti paraiškas galioja iki 2017 m. lapkričio 22 d.

„Augančius kokybės standartus gali realizuoti ir išpildyti tik atsakingi ir kvalifikuoti darbuotojai. Viena vertus – naujos technologijos palengvina darbą, sumažina fizinį krūvį, bet, iš kitos pusės, darbuotojams prireikia vis naujų įgūdžių, kuriuos siekiame vystyti“, – pokalbį reziumuoja pašnekovas.

Kviečia pasinaudoti galimybe verslui

Pagal ES priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“ finansuojami praktiniai mokymai darbuotojams pameistrystės forma kvalifikacijai įgyti bei mokymai darbo vietoje kvalifikacijai tobulinti. Paraiškas gali teikti tiek privatūs juridiniai asmenys, tiek valstybės arba savivaldybės įmonės. Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuojama 80 proc., didelėms – 70 proc. išlaidų mokymams. Maksimali finansavimo suma gali būti iki 360 tūkst. eurų projektui ir iki 1500 eurų vienam darbuotojui. Kvietimas įmonėms teikti paraiškas galioja iki 2017 m. lapkričio 22 d.

Daugiau informacijos apie priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“ galima rasti ukmin.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/es-parama/2014-2020-m/pameistryste"="">ukmin.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/es-parama/2014-2020-m/pameistryste"" target="_blank">Ūkio ministerijos arba ES investicijų svetainėse.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje