Karaliaus Mindaugo prospekte restoranas atsidarė prieš porą savaičių. Jo statytojai aiškino, kad svarbiausia jiems buvo nesugadinti pastatą supančios aplinkos. Metalinis kubas iš senamiesčio statinių išsiskiria savo modernumu, tačiau bendro vaizdo negadina.
Anot įmonės generalinio direktoriaus Baltijos šalyse Vladimiro Janevski, svarbiausia pasirenkant vietą buvo jos matomumas ir pasiekiamumas lankytojams. Ne veltui buvo laukiama šešerius metus nuo paskutinio restorano atidarymo Dainavoje.
„Mes tikėjome šia vieta“, - sakė V.Janevski. Jis pridūrė, kad apie 1 mln. eurų kainavusį projektą palaikė ir Kauno valdžia.
Restorane sukurta apie 60 naujų darbo vietų. Skaičiuojant dar 50 darbo vietų, sukurtų Vilniuje, iš viso įmonė šiemet šalyje įdarbino 110 žmonių.
Kauniečiai greta įprastų restorano patiekalų galės užsisakyti ir išskirtinai kaunietišką – „Žalgiriečio“ komplektą. Jį pirkdami, lankytojai parems ir „Žalgirio“ krepšinio komandą.
Dalis gamyboje naudojamų produktų yra lietuviški. Tai mėsa, daržovės, cukrus, vanduo. Kiti produktai daugiausia lenkiški, saldumynai vokiški, o kavos aparatai – itališki.
Direktoriaus Baltijos šalyse pasakojo, kad restoranų tinklas Lietuvoje žada kasmet įkurti po vieną naują restoraną. Kur bus statomas kitas, kol kas neaišku – įmonė renkasi tinkamiausią vietą.
Tikėtina, kad naujas restoranas Kaune išdygs po trejų metų.