Pirkėjams padeda prisiminti tikrą maisto gaminių skonį

Šviežiausių produktų ieškantys pirkėjai nustemba išgirdę, kad į „Norfos“ parduotuves vakare atvežamos žuvys, kurios pagautos tos pačios dienos rytą, o mėsa iš skerdyklos atkeliauja ne vėliau kaip per 36 valandas. Ir tik Lietuvoje išaugintų kiaulių bei galvijų.

 Penkiolikoje didžiausių „Norfos“ parduotuvių veikiančiuose cechuose paruošti gaminiai tuoj pat pasiūlomi pirkėjams.<br> G.Rafanavičienės nuotr.
 Penkiolikoje didžiausių „Norfos“ parduotuvių veikiančiuose cechuose paruošti gaminiai tuoj pat pasiūlomi pirkėjams.<br> G.Rafanavičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2017, 10:08 AM

„Nupirk šviežių naminių dešrelių „Norfoje“. Tokių pat kaip anąkart. Nepatingėk ten užsukti. Kitur tokių nerasi. Tokios pat kaip kadaise mano pačios padarytos“, – išlydėdama namo miestietę dukrą dažnai kartoja Marcinkonyse (Varėnos r.) gyvenanti aštuntą dešimtį perkopusi jos mama.

Kai kiaulių maras ėmė siautėti šiose apylinkėse ir buvo uždrausta jas auginti gyventojams, senolė vis sielodavosi, kad baigia pamiršti naminių dešrų skonį, kol neparagavo parvežtų iš „Norfos“ šviežių dešrelių. Patiko ir rūkyta dešra, mėsos vyniotiniai, pieniškos „Piemenėlio“ dešrelės ir sardelės.

Patys skerdžia ir gamina

„Dešrų ir kitokių mėsos gaminių asortimentas – platus, o gamindami visus produktus stengiamės kuo mažiau naudoti pakaitalų. Rūkome tik natūraliai. Todėl didžioji dalis produkcijos atitinka aukščiausios rūšies reikalavimus – virtos, karštai ar šaltai rūkytos, vytintos dešros bei dešrelės ir kiti mėsos gaminiai. Šįmet vartotojams sėkmingai pasiūlėme naujų produktų su „Piemenėlio“ ir „Rivonos“ prekių ženklais.

Kokybė tikrinama nuo žaliavos gavimo iki gatavo produkto. Stebime gaminio išvaizdą, degustuojame kiekvieną partiją, atliekame mikrobiologinius ir cheminius tyrimus“, – pasakojo bendrovės „Rivona“ mėsos perdirbimo padalinio technologė Vaida Vindžigelskytė. Šią mėsos perdirbimo įmonę, anksčiau teikusią tik skerdimo paslaugas, Struikų kaime Šilalės rajone bendrovė įsigijo pernai.

Siekdama kuo geresnės kokybės prieš aštuonerius metus bendrovė „Rivona“, kuriai priklauso „Norfos“ prekybos tinklas, nusprendė nebepirkti mėsos iš tiekėjų ar tarpininkų paslaugas atliekančių įmonių ir sudarė ilgalaikes sutartis su kiaulių bei galvijų augintojais tik Lietuvoje. Kiek skerdienos visos „Norfos“ parduotuvės ir kulinarijos-konditerijos cechas Kėdainiuose užsako, tiek tą dieną ir papjaunama daugiausia iš kompleksų nupirktų kiaulių, o iš ūkininkų – jaučių, ėriukų, veršių.

Laikas – 36 valandos

Ne vėliau kaip per 36 valandas nuo paskerdimo šviežia mėsa pasiekia prekystalius ir pirkėjus. Šeimininkės džiaugiasi, kad „Norfos“ parduotuvėse parduodama labai gražiai išpjaustyta skerdiena. „Per mėnesį „Norfos“ parduotuvėms vidutiniškai paskerdžiame 12 tūkstančių kiaulių ir pagaminame apie 240 tonų gatavos produkcijos. Per dešimt mėnesių papjauta 1368 jaučiai, 267 veršiai ir 373 ėriukai. Šviežios mėsos išpjaustymas vyksta ir mūsų padalinyje, ir parduotuvėse, nes dauguma turi savo mėsininkus. Gausiname ir šviežių, rūkytų, vytintų dešrų, dešrelių, kitų mėsos gaminių asortimentą. Jų gaminame jau daugiau kaip pusšimtį rūšių.

Taip pat atnaujinami įrenginiai. Nupirktos dvi pakavimo linijos, dešrelių kirpyklė, kimšimo linija, masažuoklis. Diegiamos informacinės technologijos, kurios palengvina darbuotojų darbą. Jų šiuo metu dirba 118. Pas mus itin griežtos higienos ir sanitarijos sąlygos. Nuolat prižiūri keli Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai“, – pasakojo mėsos perdirbimo padalinio vadovas Juozas Lebrikas.

Rytinis laimikis – vakare

Tik iš šio padalinio gauta šviežia skerdiena tiekiama kitam bendrovės „Rivona“ padaliniui Kėdainiuose – kulinarijos ir konditerijos cechui. Be jokių tarpininkų į „Norfos“ parduotuves kasdien tiekiami ir konditerijos gaminiai, kurie sudaro apie trečdalį juose parduodamų, žuvies – apie 80 procentų, kulinarijos – beveik 100 procentų. Čia gaminama apie 130 įvarių rūšių mėsos, žuvies, miltinių gaminių ir pusgaminių, o jų asortimentas nuolat papildomas naujais.

Artėjant Kalėdoms ir Naujiesiems metams pirkėjai sulauks daug naujų gaminių – ypač tortų ir pyragų. „Kasdien ne tik gaminame, bet ir kuriame, išbandome naujus skonius. Mūsų technologai labai kūrybingi. „Norfa“ yra vienintelis prekybos tinklas Lietuvoje, pats tiesiogiai iš žvejų perkantis žuvis. Mes jas į parduotuves tiekiame šviežias, atvėsintas, šaldytas ir rūkytas.

Nuo kovo ir silkes pradėjome sūdyti patys. Jų užsakoma labai daug, nes pirkėjai iš karto įvertino“, – teigė kulinarijos-konditerijos cecho gamybos vadovas Antanas Šiuša. Į Kėdainius atvežtos iš žuvininkystės ūkių ir pajūrio žvejų rytą sugautos žuvys ilgai neužsibūna – vakare jau pasiekia visas „Norfos“ tinklo parduotuves.

Veikia kulinarijos cechai

Skubiai išvežiojami ir šiame ceche pagaminti visi mėsos bei miltiniai gaminiai. O penkiolika didžiausių parduotuvių visoje šalyje juos ir pačios gamina, kad pirkėjai galėtų įsigyti ką tik paruoštų mišrainių, salotų, virtų ir keptų mėsos vyniotinių, žuvies patiekalų, cepelinų, blynų ir kitokių miltinių gaminių.

„Žmonės noriai perka juos, pagiria, kad ir namie skaniau nepavyksta pasidaryti“, – džiaugėsi prekybos centro „Norfa XXL“ Alytuje, Jurgiškių gatvėje, direktorė Dalė Ludavičienė. Pirkėjai šiose parduotuvėse randa daug tokių maisto prekių, kokių niekur kitur negali nusipirkti. Artėjant Kalėdoms ir Naujiesiems metams pirkėjai sulauks daug naujų gaminių – ypač tortų ir pyragų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.