„OP“ parduoda ne gyvybės draudimo verslą Baltijos šalyse grupei „Vienna Insurance Group“

Suomijos finansinių paslaugų grupė „OP Financial Group“ parduos visas dabar valdomas ne gyvybės draudimo bendrovės „Seesam Insurance AS“ (Seesam) akcijas bendrovei „Vienna Insurance Group“ (VIG), įskaitant ir filialus Latvijoje bei Lietuvoje. Sandorio šalys pasirašė pardavimo sutartį 2017 m. gruodžio 18 d., o apie tai jau anksčiau šiandien pranešė ir bendrovė „VIG“.

Sandorio šalys pasirašė pardavimo sutartį 2017 m. gruodžio 18 d., o apie tai jau anksčiau šiandien pranešė ir bendrovė „VIG“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sandorio šalys pasirašė pardavimo sutartį 2017 m. gruodžio 18 d., o apie tai jau anksčiau šiandien pranešė ir bendrovė „VIG“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2017, 11:43 AM

„Neabejotinai vartotojų įpročiai keičiasi dėl pokyčių finansinių paslaugų sektoriuje bei spartėjančios skaitmenizacijos. Mes reaguojame į besikeičiančius savo klientų poreikius ir tikimės juos geriau patenkinti skirdami daugiau dėmesio savo verslui Suomijoje.

Tikime, kad „VIG“ suteiks aukščiausio lygio draudimo paslaugas ir aptarnavimą Baltijos šalių klientams bei ryžtingai plėtos draudimo bendrovės „Seesam“ verslą, atsižvelgdami į besikeičiančius klientų lūkesčius“, – situaciją aiškina Olli Lehtilä, Vykdantysis „OP“ vice prezidentas ne gyvybės draudimui.

Draudimo bendrovė „Seesam“ buvo įkurta 1991 m. Estijoje ir „OP Financial Group“ dalimi tapo nuo 2006 m. Baltijos šalyse bendrovė turi 23 klientų aptarnavimo skyrius bei aptarnauja daugiau kaip 200 tūkst. klientų, kurių 86 proc. sudaro fiziniai klientai.

Bendrovės akcininko pasikeitimas neturės įtakos prisiimtų klientų įsipareigojimų vykdymui bei jų draudimo sutarčių sąlygoms. Bendrovės įsigijimo sandorį dar galutinai turi patvirtinti rinką prižiūrinčios institucijos.

Draudimo bendrovė „Seesam“ per 2016 m. Baltijos šalyse pasirašė draudimo įmokų už maždaug 60 milijonų eurų bei užėmė 5,7 proc. Baltijos šalių ne gyvybės draudimo rinkos. Bendrovėje Baltijos šalyse dirba 335 darbuotojai, kurių 150 dirba Estijoje, Latvijoje – 90, Lietuvoje – 95 darbuotojai. Bendrovės akcininko pasikeitimas neturės įtakos darbuotojų darbo sutartims bei sutartoms darbo sąlygoms.

Bendrovė „Vienna Insurance Group“, būdama aiškia rinkos lydere Austrijoje bei Centrinėje ir Rytų Europoje, draudimo rinkoje dirba beveik 200 metų. Grupė jungia 50 bendrovių 25-iose šalyse ir išlaiko ilgametes tradicijas, stiprius prekės ženklus bei artimus santykius su klientais. „VIG“ bendrovėse iš viso dirba apie 25 tūkst. darbuotojų. Bendrovė turi aukščiausią ATX (pagrindinis Vienos vertybinių popierių biržos reitingas) įvertinimą, taip pat jos akcijos kotiruojamos Prahos vertybinių popierių biržoje.

„Mes džiaugiamės tapę naujuoju draudimo bendrovės „Seesam“ akcininku – bendrovės, kuri draudimo sektoriuje dirba jau ilgus metus, veikia nuosekliai bei pelningai. Šis sandoris sustiprina mūsų rinkos pozicijas Estijoje bei suteikia pirmaujančią poziciją Baltijos šalių rinkoje.

Daugiausiai naudos tikimės iš tinkamai paskirstyto „Seesam“ pardavimų tinklo Baltijos šalių regione bei „Seesam“ patirties aptarnaujant klientus tiek gyvai, tiek jiems teikiant paslaugas internetu“, – komentuoja Franz Fuchs, „Vienna Insurance Group“ Valdybos narys, atsakingas už Baltijos šalių rinkas.

Kartu su ne gyvybės draudimo paslaugomis „OP Financial Group“ Baltijos šalyse taip pat teikia banko paslaugas verslui. Šiame sektoriuje „OP“ svarsto įvairias strategijas vystydama bankinių paslaugų teikimą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.