Teismas: dalis Marcinkevičių teiginių apie N. Numavičių neatitinka tikrovės

Penktadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas iš dalies patenkino Nerijaus Numavičiaus ieškinį, kuriuo buvo prašoma Mindaugo Marcinkevičiaus, Gintaro Marcinkevičiaus ir viešųjų ryšių agentūros „Maniakai“ 2017 m. išplatintus ir paskelbtus duomenis pripažinti neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę bei orumą. Taip pat buvo prašoma šią klaidinančią informaciją viešai paneigti ne vėliau kaip per 5 kalendorines dienas.

 N.Numavičius.
 N.Numavičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2017, 4:09 PM, atnaujinta Dec 23, 2017, 3:02 PM

Teismas nusprendė, kad brolių Marcinkevičių paviešinti teiginiai dėl pinigų vagystės iš kitų akcininkų bei valstybės yra neatitinkantys tikrovės, todėl teismas įpareigojo Gintarą ir Mindaugą Marcinkevičius šiuos klaidingus teiginius viešai paneigti. Tam tikrus teiginius teismas įvertino kaip M. Marcinkevičiaus subjektyvią nuomonę, kurią kiekvienas asmuo turi teisę laisvai reikšti, todėl ieškinys šioje dalyje nebuvo patenkintas.

„Šis teismo sprendimas patvirtina ir įrodo, kad ilgalaikė smulkiojo akcininko Mindaugo Marcinkevičiaus ir su juo susijusių asmenų šmeižto kampanija, pradėta dar 2015 m., tėra nepagrįstų ir prasimanytų faktų burbulas, kuris pagaliau subliuško. Tikimės, kad Mindaugas Marcinkevičius ir kiti atsakovai ne tik įvykdys teismo sprendimą ir viešai pripažins, kad paskleista informacija neatitinka tikrovės, tačiau galutinai užbaigs visas šmeižto kampanijas ir nebeklaidins visuomenės“, – teigia N. Numavičiaus atstovai.

„Gaila, kad kai kuriuos teiginius pirmosios instancijos teismas įvertino ne kaip paskleistus tikrovės neatitinkančius faktus, bet kaip subjektyvią nuomonę ir šioje vietoje suteikė prioritetą saviraiškos laisvei, o ne asmens garbės ir orumo apsaugai. Manome, kad kaltinti asmenį apvogus akcininkus ir valstybę, išgalvojant ir sukuriant tik sau asmeniškai naudingus faktus, prisidengiant teisės reikšti nuomonę apsauga, mūsų šalyje yra neteisėtas elgesys. Todėl svarstysime skųsti teismo sprendimą šioje dalyje“, – teigia N. Numavičiaus atstovai.

Teismo nutartis per 30 dieną gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui. N. Numavičiaus atstovai jau pranešė svarstantys tokią galimybę, M. Marcinkevičiaus savo veiksmų kol kas nekomentuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.