Karalienės apatinio trikotažo siuvėjai po 57 metų draugystės – karališkas smūgis

Apatinį trikotažą britų karalienei Elizabeth II tiekusi įmonė „Rigby & Peller“ neteko šios privilegijos. Nors priežastis oficialiai neįvardijama, realiausia priežastis – per didelis apatinį trikotažą siuvusios verslininkės atvirumas. Spėjama, jog taip nutiko dėl knygos, kurioje aprašomas karalienės Elizabeth II išmatavimo procesas.

 Britų karalienė Elizabeth II.<br> „Reuters“/Scanpix nuotr.
 Britų karalienė Elizabeth II.<br> „Reuters“/Scanpix nuotr.
 Karališkasis patentas išduodamas konkrečiam žmogui ir leidžia gaminamą produkciją puošti karališkuoju herbu.<br> Vidapress.com nuotr.
 Karališkasis patentas išduodamas konkrečiam žmogui ir leidžia gaminamą produkciją puošti karališkuoju herbu.<br> Vidapress.com nuotr.
 Būdama korsetų meistrė 82-ejų J.Kenton periodiškai lankėsi Bakingamo rūmuose.<br> Vidapress.com nuotr.
 Būdama korsetų meistrė 82-ejų J.Kenton periodiškai lankėsi Bakingamo rūmuose.<br> Vidapress.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 15, 2018, 5:15 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:38 PM

„Rigby & Peller“, kuriai priklauso keli butikai Londone ir kituose Anglijos rajonuose, karališkajai šeimai apatinį trikotažą tiekė nuo 1960 metų.

Į skandalingą situaciją neeilinį klientą turėjusi kompanija pateko po to, kai pasirodė knyga „Storm in a D-Cup“. Ją parašė buvusi kompanijos savininkė June Kenton. Ši moteris turėjo garbės tiesiogiai dirbti su karaliene.

J.Kenton savo ruožtu tikino, kad knygoje nėra nieko, kas galėtų įžeisti karališkąją šeimą. Ji teigė negalėjusi patikėti, kai sužinojo apie sprendimą atimti karališkojo tiekėjo patentą.

Bakingamo rūmai pareiškė, jog neteiks jokių komentarų apie konkrečius prekių ir paslaugų teikėjus, rašo bbc.com.

„Rigby & Peller“ pranešime teigiama, kad kompanija labai nuliūdusi dėl sprendimo, tačiau iš pagarbos karališkajai šeimai nesileis į patento atšaukimo detales.

J.Kenton biografija išspausdinta 2017 m. kovą. Moters teigimu, prieš pusmetį jai buvo pranešta, kad karališkiesiems rūmams jos paslaugų daugiau nebereikia.

„Labai liūdna, kad Bakingamo rūmams nepatiko istorija. Tai geraširdiškas pasakojimas apie tai, kas vyko mano gyvenime, – kalbėjo J.Kenton. – Aš tik pasakojau, kad ten lankiausi, o ne apie tai, kas konkrečiai vyko. <...> Gyvenimo saulėlydyje tai labai liūdina. Negaliu kovoti su Bakingamo rūmais, o ir nesinori. Tačiau labai sunku“.

Dabar ji svarsto, jog karališkiesiems rūmams vertėjo iš anksto duoti knygos kopiją.

Apatinio trikotažo pramonėje J.Kenton dirba jau daugiau nei 60 metų.

Būdama korsetų meistrė 82-ejų J.Kenton periodiškai lankėsi Bakingamo rūmuose. Be karalienės ji aptarnavo ir karalienę motiną bei princesę Margaret.

J.Kenton „Rigby & Peller“ įsigijo 1982 m., už kompaniją sumokėjusi 20 tūkst. svarų, o 2011 m. už 8 mln. svarų pardavė, tačiau išsaugojo vietą direktorių taryboje.

Karališkasis patentas, kurio neteko „Rigby & Peller“, suteikia teisę privatiems verslininkams nustatytomis sąlygomis teikti prekes ar paslaugas monarchui ir kitiems karališkosios šeimos nariams. Karališkasis patentas išduodamas konkrečiam žmogui ir leidžia gaminamą produkciją puošti karališkuoju herbu.

Teisę išduoti karališkąjį patentą šiandien turi trys asmenys: karalienė, Edinburgo hercogas ir Velso princas.

Teisę prašyti patento kompanijos įgyja tuomet, jei penkerius metus karališkajai šeimai tiekė prekes ar paslaugas. Kas penkerius metus patentai peržiūrimi. Ar jie pratęsiami, priklauso nuo to, kiek dažnai karališkoji šeima naudojosi konkretaus verslininko paslaugomis. Šiuo metu karališkąjį patentą turi apie 800 kompanijų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.