Verslo imperija plečiasi: broliai Numavičiai imasi verslo Rumunijoje

Konkurencijos taryba pirmadienį leido turtingiausio šalies verslininko Nerijaus Numavičiaus kartu su broliu Vladu ir kitu buvusio vadinamojo VP dešimtuko nariu Mindaugu Bagdonavičiumi valdomoms įmonėms įsigyti keturių Rumunijos įmonių kontrolę. 

 V. Numavičius netiesiogiai valdo „Gemini grupę“, N. Numavičius kontroliuoja Liuksemburgo bendrovę„Agile Finance“.
 V. Numavičius netiesiogiai valdo „Gemini grupę“, N. Numavičius kontroliuoja Liuksemburgo bendrovę„Agile Finance“.
 Į naują įmonę investuoja N. Numavičiaus kontroliuojama Liuksemburgo bendrovė „Agile Finance“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Į naują įmonę investuoja N. Numavičiaus kontroliuojama Liuksemburgo bendrovė „Agile Finance“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 V. Numavičius netiesiogiai valdo „Gemini grupę“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 V. Numavičius netiesiogiai valdo „Gemini grupę“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 17, 2018, 3:47 PM, atnaujinta Apr 17, 2018, 4:03 PM

Jiems leista įsigyti naujai įsteigtą Kipro bendrovę „Apex Holding Limited“ ir netiesiogiai per ją  investuoti į viešbučių verslą Rumunijoje.

Į naują įmonę investuoja N. Numavičiaus kontroliuojama Liuksemburgo bendrovė „Agile Finance“, V. Numavičiaus netiesiogiai valdoma „Gemini grupė“, M. Bagdonavičiaus kontroliuojama „Invefina“ ir buvusio viešbučių tinklo „Europa“ valdytojo Arūno Beleškos valdoma Nyderlandų „Apex Alliance“.


Pranešimas apie ketinimą vykdyti koncentraciją gautas 2018 m. kovo 16 d. Įvertinusi su sandoriu susijusias aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis, ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose.

Naujai steigiama įmonė Kipre Respublikoje turėtų vadintis „Apex Holding Limited“, tačiau pavadinimas gali keistis atsižvelgiant į vietos teisės aktų reikalavimus, taikomus juridinių asmenų pavadinimams. Ši įmonė valdys ir finansuos Rumunijoje registruotų bendrovių „Apex Hotels Alliance 2 S.R.L.“, „Apex Alliance Development 3 S.R.L.“, „Apex Alliance Property 4 S.R.L.“ ir „Apex Alliance Aero 5 S.R.L.“, kurios vystys ir valdys viešbučius Rumunijoje, veiklą.

Po koncentracijos kontroliuojančioji įmonė ir Rumunijoje registruotos bendrovės, kurių netiesioginę kontrolę ketinama įgyti, Lietuvoje veiklos nevykdys.

Su Nyderlandų Karalystėje registruota kontroliuojančiąja (holdingo) bendrove „Apex Alliance B.V.“ susiję ūkio subjektai Lietuvoje užsiima viešbučių veikla.


Su Lietuvos Respublikoje registruota kontroliuojančiąja (holdingo) bendrove „Gemini Grupė“ susiję ūkio subjektai Lietuvoje užsiima daugiausia šokolado ir cukrinės konditerijos gaminių gamyba, didmenine ir mažmenine prekyba.

Su „Invefina“, Lietuvos Respublikoje registruota kontroliuojančiąja (holdingo) bendrove, susiję ūkio subjektai mūsų šalyje užsiima nekilnojamojo turto projektų vystymu ir konsultacijų teikimu, sporto klubų veikla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.