Praktika – su dronais ir inovacijomis

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentai aktyviai įsitraukė į pastatų administravimo rinkos lyderių – įmonių „Mano Būstas“ ir „City Service Engineering“ rengtas atvirų durų dienas.

 VGTU studentai praktiką atliks „Mano Būste“ ir „City Service Engineering“.
 VGTU studentai praktiką atliks „Mano Būste“ ir „City Service Engineering“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2018, 10:02 AM, atnaujinta Apr 24, 2018, 10:03 AM

Jie atliks praktiką tarptautinei kompanijai priklausančiose grupės įmonėse ir patys įsitikins, kad pastatų priežiūrai profesionalai naudoja ne tiktai tradicinius, bet ir inovatyvius inžinerinius sprendimus.

Į įmonių grupės kvietimą susipažinti su darbo aplinka, veikla ir kasdien operatyviai sprendžiamomis klientų problemomis atsiliepė net devyni pastatų energetiką studijuojantys jaunuoliai.

Kasdien mokydamiesi universitete jaunieji inžinieriai susipažįsta su šilumos, vėdinimo ir kitomis gyvybiškai svarbiomis kiekvienam pastatui sistemomis.

Būtent šias sritis aktyviai prižiūrinčios įmonės „Mano Būstas“ ir „City Service Engineering“ pasiūlė studijų praktiką atlikti stebint ir kartu dirbant su inžinerinių sistemų priežiūros profesionalais.

Lankėsi karjeros dienose

Naujajame įmonės biure „Penta“, esančiame „Technopolio“ biurų miestelyje, studentai, norintys atlikti praktiką, turėjo galimybę tiesiogiai susipažinti su jų praktiką kuruosiančiais įmonių darbuotojais: energetikos, renovacijos, energinio efektyvumo ir inovatyvių inžinerinių sprendimų specialistais.

VGTU trečio kurso pastatų energetikos studentas Paulius, kaip ir dauguma bendraamžių, apie atvirų durų dieną sužinojo universitete rengtose karjeros dienose.

„Lankydamasis karjeros dienose dairiausi, kur galėčiau pagal savo profesiją atlikti praktiką ir galbūt įsidarbinti. Buvau labai maloniai sutiktas ir pakviestas į atvirų durų dieną. Artėjančios profesinės praktikos metu norėčiau sužinoti ir išmokti kuo daugiau. Mane domina visos sritys, kuriose tikrai esate vertinami kaip profesionalai – šildymo sistemų, vėdinimo, oro kondicionavimo sistemų priežiūra ir atsinaujinančių energetikos išteklių pritaikymas. Žinoma, visko aprėpti per dviejų mėnesių praktiką nebus įmanoma. Žinau, kad tikrai stengsiuosi, nes universitete gaunu daug teorinių žinių, o jas pritaikyti praktiškai man – gyvybiškai svarbu“, – po pirmosios pažinties su pastatų priežiūros lyderiais kalbėjo Paulius.

Vaikinas prieš tai buvo atlikęs praktiką gimtuosiuose Kaišiadoryse. Bet jis puikiai supranta, kad geriausius praktikos rezultatus galima pasiekti tik mokantis iš profesionalų.

Po susitikimo studentai pasirinko sritis ir praktikos vadovus, iš kurių norėtų mokytis ir praktikos metu bendradarbiaujant įgyvendinti iškeltus tikslus.

Stebės ir mokysis

Būsimi specialistai praktikos metu susipažins ar išmoks dirbti su informacine eksploatacijos valdymo sistema, kurios pagalba mobiliuoju būdu yra organizuojamas technikų, darbų vykdytojų ir inžinierių darbas.

Jie turės galimybę išbandyti pastatų priežiūrai naudojamas šiuolaikiškas priemones – bepilotes skraidykles, termovizorius, diagnostines kameras.

Jaunuoliai taip pat supras, kaip organizuojami techninės priežiūros ir remonto darbai taikant LEAN metodiką. Gal vėliau pasirinktuose įmonės padaliniuose studentai pasiliks ir siekti karjeros aukštumų.

Įsidarbina po praktikos

Įmonėje po atliktos praktikos įsidarbinantys studentai – ne naujiena. Bendrovės „Mano būstas“ Personalo departamento vadovė Jūratė Rasiulienė kalbėjo, jog kiekvieno jauno žmogaus tobulėjimo kelyje yra svarbiausia kuo daugiau žinių pritaikyti praktiškai.

„Į mūsų kompaniją įdarbiname pačius profesionaliausius ir perspektyviausius darbuotojus, todėl tinkamas studentų pasirengimas darbo rinkai mums labai svarbus. Turime ne vieną šaunų pavyzdį, kai atlikęs praktiką žmogus labai nori pasilikti ir toliau tobulėti mūsų kompanijoje. Nuolatos kviečiame visus, kurie domisi, kreiptis dėl praktikos ir drąsiai mokytis iš mūsų srities specialistų. Mes visuomet palaikome ir skatiname savo darbuotojus tobulėti, nes tiktai taip mūsų komanda gali išlikti rinkos lyderiais“, – atlikti profesinę praktiką kvietė „Mano būsto“ Personalo departamento vadovė J.Rasiulienė. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.