Konservai išfasuoti skardinėse dėžutėse po 240 g, kilmės šalis – Latvija, iš viso 8 tūkst. 61 dėžutė, pranešė VMVT.
Patikrinimo metu maisto produktų laikymo sąlygos ir ženklinimas atitiko nustatytus reikalavimus, tačiau sprendimas buvo priimtas atlikus juslinius tyrimus laboratorijoje, kurių metu buvo tikrinama produktų spalva, skonis, konsistencija ir kitos savybės. Laboratorinių tyrimų išvadose konstatuota, kad konservų dėžutėje buvo ne atskiri mėsos gabaliukai, o vientisa smulkinta masė, kas neatitiko Europos socialinių fondų agentūros (ESFA) patvirtintos Techninės specifikacijos reikalavimų.
Pasak VMVT, mėsos konservų gamybai naudojama vištienos žaliava turi būti be kaulų, gabalėliais, išgyslinta, juose negali būti daržovių, kitaip smulkintos ar mechaniškai atskirtos mėsos. Vištienos gabalėliai turi būti supjaustyti, nepervirti, nesuyrantys išimant iš indelio.
Apie nustatytus neatitikimus informuota Europos socialinio fondo agentūra (ESFA), tyrimas tęsiamas.
Rūta Grigolytė