Lietuvoje startuoja paslauga, trečdaliu sumažinsianti draudimo įmokas

Antradienį Lietuvos gyvybės draudimo rinkoje pristatyta nauja paslauga – startuolis „Switch4Sure“, kuris, kaip teigiama, draudimo paslaugas šalyje padarys trečdaliu pigesnes. Startuolio idėjos autoriai pasakojo, kad iki šiol beveik visą rizikos draudimo segmentą Lietuvoje valdė pora didžiųjų rinkos žaidėjų, o tai lėmė ne tik aukštą draudimo produktų kainą, bet ir itin menką gyvybės draudimo rinkos išsivystymą.

Skaičiuojama, jog šiuo metu Lietuvoje rizikinį gyvybės draudimą turi virš šimto tūkstančio vartotojų. Startuolio idėjos autorių teigimu, pasinaudoję siūlomu sprendimu, jie galėtų sutaupyti 4 mln. eurų per metus.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Skaičiuojama, jog šiuo metu Lietuvoje rizikinį gyvybės draudimą turi virš šimto tūkstančio vartotojų. Startuolio idėjos autorių teigimu, pasinaudoję siūlomu sprendimu, jie galėtų sutaupyti 4 mln. eurų per metus.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Vienas iš „Switch4Sure“ idėjos autorių ir pagrindinis įgyvendintojas Evaldas Valeiša.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Vienas iš „Switch4Sure“ idėjos autorių ir pagrindinis įgyvendintojas Evaldas Valeiša.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Vienas iš „Switch4Sure“ idėjos autorių ir investuotojų Mindaugas Jusius.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Vienas iš „Switch4Sure“ idėjos autorių ir investuotojų Mindaugas Jusius.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 23, 2018, 12:24 PM, atnaujinta Oct 23, 2018, 3:24 PM

„Šiuo metu Lietuvos gyvybės draudimo rinka yra viena mažiausiai išvystytų Europoje – gyvybės draudimo apsaugą turi tik 1 iš 10 gyventojų. Nieko keisto, nes draudimo produktų savikaina yra sąlyginai aukšta, o apie 90 proc. rizikos draudimo segmento Lietuvoje valdo du didieji bankai“, – aiškino vienas iš „Switch4Sure“ idėjos autorių ir pagrindinis įgyvendintojas Evaldas Valeiša.

Jo teigimu, Lietuvoje žmonės nėra linkę finansiškai apsaugoti save ir artimuosius, todėl dėl mažos rinkos paslaugos kaina išlieka aukšta ir tai riboja paslaugos paklausą, yra brangu ją administruoti.

„Mūsų misija yra sulaužyti užburtą ratą ir sudaryti galimybes įsigyti draudimą pigiau, skatinant rinkos augimą.

Pačios idėjos tikslas – sudaryti sąlygas didesnei konkurencijai tarp paslaugų tiekėjų, taip esą gaunant mažesnius paslaugų įkainius vartotojams“, – tikino vienas iš idėjos autorių.

Kitas „Switch4Sure“ idėjos autorius ir investuotojas Mindaugas Jusius sutiko pademonstruoti, kaip veiks naujoji paslauga.

Jis parodė, kad pats yra apsidraudęs savo gyvybę 100 tūkst. eurų ir anksčiau per mėnesį jam tekdavo mokėti 56,29 Eur mokestį, kuris dabar sieks 37,71 Eur.

Padės sutaupyti 4 mln. eurų per metus

Paslauga sukurta įgyvendinant ES reglamentavimą, atvėrusį galimybes finansų sektoriuje vystyti technologines inovacijas bei bendradarbiaujant su viena didžiausių pasaulyje perdraudimo kompanijų „Gen Re“.

Pirmiausia veikla bus pradedama vykdyti Lietuvoje, suteikiant klientams galimybę pakeisti sudarytas rizikinio gyvybės draudimo sutartis į identiškas, tik, kaip buvo teigiama surengtoje konferencijoje, gaunant 33 proc. mažesnį įkainį jau turimam draudimo produktui.

Skaičiuojama, jog šiuo metu Lietuvoje rizikinį gyvybės draudimą turi virš šimto tūkstančio vartotojų. Startuolio idėjos autorių teigimu, pasinaudoję siūlomu sprendimu, jie galėtų sutaupyti 4 mln. eurų per metus.

„Sukūrėme visiškai skaitmenizuotą sprendimą, todėl patiriame minimalius administravimo kaštus ir visiškai neturime pardavimo išlaidų. Jam sukurtas unikalus algoritmas, kuris priartina klientą prie tarptautinio perdraudiko ir įgalina akimirksniu gauti individualų pasiūlymą.

Sutartis sudaroma trimis mygtuko paspaudimais“, – teigė E.Valeiša.

Įmonės draudimo paslaugų veikla yra reglamentuojama tuo pačiu būdu kaip ir visų kitų tokio tipo paslaugų teikėjų. Jiems taikomi itin griežti ES reikalavimai dėl mokumo, duomenų apsaugos bei rizikų valdymo. Tai užtikrinama pasitelkiant technologijas, maksimaliai apsaugotas nuo išorės įsilaužimų ar bet kokios informacijos nutekėjimo.

Pasirinko svarbius partnerius

Teikiamos paslaugos draudimo rizika bus perdraudžiama bendrovėje „Gen Re“, kurią valdo Warrenas Buffetas. Tai pirmoji kompanija, pradėjusi teikti nelaimingų atsitikimų ir nekilnojamojo turto perdraudimo paslaugas.

„Gen Re“, kaip tiesioginis perdraudikas, yra vienas iš pirmaujančių gyvybės, sveikatos, turto bei nelaimingų atsitikimų perdraudikų pasaulyje, valdantis 14 milijardų dolerių kapitalą.

„Esame bene pirmieji Europoje, kurie po naujųjų reglamentavimo normų ir atsivėrusių finansų sektoriaus plėtros galimybių pristato inovatyvų sprendimą. Pirmiausia pritaikysime algoritmą Lietuvoje gyvybės draudimo sektoriuje. Tačiau jau dabar sulaukiame didžiulio susidomėjimo šia technologija, tad turime ambicingų plėtros planų ir kitose rinkose“, – ateities planus atskleidė M.Jusius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.