Prekybininkai taupo energiją, dalis jų svarsto ir apie gamybą

Nuo šių metų vidurio augančios elektros energijos kainos spartina parduotuvių valdytojų investicijas į energijos taupymo priemones. Tačiau į nuosavos energijos gamybos pajėgumų žengiama palengva, rašo „Verslo žinios“.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2018, 8:05 AM

„Kiekvienais metais į energijos taupymo projektus investuojame 0,5-1 mln. eurų. Kitais metais yra numatyta beveik 1,5 mln. eurų investicijų“, – VŽ teigė prekybos tinklą „Iki“ valdančios bendrovės „Palink“ generalinis direktorius Gerardas Rogas.

Prekybos tinklas „Maxima“ konkrečių investicijų skaičiaus neatskleidžia, tačiau tikina, kad investicijos į efektyvesnę įrangą „per porą metų“ padidėjo 3 proc., o elektros sąnaudos sumažėjo 5 proc.

Savo ruožtu „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis sako, jog investicijos į inovatyvias idėjas, technologijas ir energijos taupymo sprendimus bendrovei per aštuonerius metus leido elektros vartojimą sumažinti maždaug ketvirtadaliu ir sutaupyti iki 7 mln. eurų.

Savo ruožtu, nuosava energijos gamyba prekybininkams dar nėra įprasta. „Maximos“ vadovė Kristina Meidė apie investicijas į energijos gamybą neužsimena. „Palink“ vadovas G. Rogas teigia, kad numatytas bandomasis projektas – įdiegti saulės baterijas Panevėžio logistikos centre. „Norfa“ teigia svarstanti galimybę pati gaminti elektros energiją, naudodama pažangias, aplinką tausojančias technologijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.