Skambus pažadas Kaune įrengti slidinėjimo trasą – be rezultato

Vos tik Kaune iškrinta daugiau sniego, kauniečiai prisimena planus įrengti modernią slidinėjimo trasą. Tokiam darbui atlikti jėgas turėjo suvienyti miesto ir rajono atstovai. Bet susitarti niekaip nepavyksta.

Slidinėjimo trasai buvo parinktas Smerties kalnas Kleboniškio miške, bet čia eina aukštosios įtampos elektros linija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Slidinėjimo trasai buvo parinktas Smerties kalnas Kleboniškio miške, bet čia eina aukštosios įtampos elektros linija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-06 15:29, atnaujinta 2019-01-06 15:30

Prieš žiemos šventes gausiai iškritus sniegui kauniečiai vėl prisiminė vieną Kauno valdžios pažadą, kuris buvo paskelbtas dar 2016 metų sausį. Tada garsiai buvo žadama, kad jau 2017 metais Kaune atsiras moderni slidinėjimo trasa.

Kauniečiai buvo raginami siūlyti vietas, kur ją įrengti.

Net buvo parinkta vieta – Smerties kalnas Kleboniškio miške netoli Narėpų kaimo. Toje vietoje yra buvusi slidinėjimo bazė, bet dabar ten likusios tik surūdijusios keltuvų stulpų liekanos. Šioje vietoje eina aukštosios įtampos elektros linija, po kuria slidinėjimo trasos įrengti negalima, tačiau planuota pasirinkti kitą netoli esančią vietą, bet reikėjo iškirsti kelis hektarus miško.

Kauno rajono savivaldybė savo ruožtu siūlė kitą vietą – Kačerginėje.

Miesto ir rajono valdžiai susitarti ir drauge įrengti trasos slidininkams taip ir nepavyko. Dabar kalbos apie tokias žiemos pramogas visai nurimusios, o miesto ir rajono atstovai šį klausimą ir jo sprendimą stumdo vieni kitiems.

Kauno vicemeras Andrius Palionis teigė, kad miestas neatsisako planų įkurti slidinėjimo trasą.

„Tačiau dabar kamuolys yra rajono pusėje, nes potencialiai galima vieta yra rajone. Tad rajonas turi organizuoti sklypo formavimo, miško retinimo ir kitus klausimus“, – aiškino A.Palionis.

Kauno rajono mero patarėjas Edmundas Mališauskas sakė, kad savivaldybė yra atlikusi galimybių studiją, kur būtų tinkamos vietos slidinėti. Pasirinkta Kačerginė miesto atstovams kažkodėl nepatiko.

„Parengti miško retinimo ir trasos įrengimo projektus investicijos būtų labai didelės, o verslininkų, kurie norėtų užsiimti slidinėjimo trasos verslu vyraujant šiltoms žiemoms vargu ar atsirastų, nes toks verslas būtų nuostolingas“, – sakė E.Mališauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.