D. Gudelio įmonė sako, kad ją kritikuojanti asociacija tapo konkurencinių kovų įrankiu

Dariaus Gudelio įmonė „vipcommunications“ („VIP Viešosios informacijos partneriai“) nepagrįsta vadina Ryšių su visuomene agentūrų asociacijos kritiką ir teigia, kad ši organizacija tapo konkurencinių kovų įrankiu.

D.Gudelis.<br> lrytas.lt.nuotr. 
D.Gudelis.<br> lrytas.lt.nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2019, 3:07 PM

Pasak „vipcommunications“ vadovo Giedriaus Galdiko, viešai išsakytus kaltinimus „galima aiškinti tik veiksmingumo netekusios asociacijos noru priminti apie save“.

„Esame įsitikinę, kad konkurencinių kovų įrankiu tapusi asociacija savo veiksmais daro didelę reputacinę žalą viso sektoriaus įmonėms“, – BNS atsiųstame komentare teigė G. Galdikas.

Jis pabrėžė, kad „vipcommunications“ iš asociacijos pasitraukė po to, kai telekomunikacijų bendrovė „Telia“ paskelbė konkursą, kurio sąlygas atitiko tik „Fabula Hill+Knowlton Strategies“ – vienintelė konkurso dalyvė.

„Išreiškusi susirūpinimą dėl šio konkurso, RSVA, neturėdama jokio faktinio pagrindo, viešai išreiškė nepagrįstas abejones dėl dar vieno telekomunikacijų įmonės konkurso, kuriame dalyvavo devynios agentūros, o laimėjo „vipcommunications“ ir kita stambi viešųjų ryšių agentūra“, – teigė G. Galdikas.

Jo teigimu, asociacija nesugebėjo atstovauti visos rinkos interesų, dėl to iš didžiųjų komunikacijos agentūrų joje teliko „Fabula Hill+Knowlton Strategies“, priklausanti Mykolui Katkui, Žydrūnui Gaudiešiui, Linai Šliogerienei ir Mindaugui Ardišauskui.

„Esame įsitikinę, kad konkurencinių kovų įrankiu tapusi asociacija savo veiksmais daro didelę reputacinę žalą viso sektoriaus įmonėms“, – teigė G. Galdikas.

Asociacija kiek anksčiau trečiadienį paskelbė pareiškimą, kad „vipcommunications“ ir jos savininko Dariaus Gudelio konsultacijos konkuruojantiems šalies politikams vertinamos neigiamai, nes tokia veikimo praktika yra ydinga.

Asociacijos pranešime teigiama, kad „vipcommunications“ tokiu būdu sukelia sumaištį ir įtarimus dėl galimos manipuliacijos, taip pat menkina pasitikėjimą visa ryšių su visuomene rinka, agentūrų teikiamomis paslaugomis, jų kokybe.

Praėjusią savaitę portalas 15min.lt rašė, kad premjeras Saulius Skvernelis dažnai susitinka su D. Gudeliu, o jo  įmonės laimi daug viešųjų pirkimų.

Pirmadienį portalas delfi.lt paviešino Seimo nario, konservatoriaus Žygimanto Pavilionio susirašinėjimą su „vipcommunications“ atstovu. Juose aptariamas kreipimasis į SEB banko akcininkus dėl Gitano Nausėdos planų dalyvauti prezidento rinkimuose.

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.